DOKAZANI HUMANITARCI: Dodijeljena priznanja dobrovoljnim darovateljima krvi

2031 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. studeni 2019. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je jučer u povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi okupilo dobrovoljne davatelje krvi s novogradiškog područja. Na prigodnoj svečanosti održanoj u Slavonskom biseru dokazani humanitarci i višestruku dobrovoljni davatelji krvi primili su ukupno 76 priznanja.
Pozdravili su ih Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog društva CK, predsjednica Skupštine Gradskog društva CK Zrinka Ferenčina i zamjenik novogradiškog gradonačelnika Boris Vidošić. Čestitali su im na priznanjima i istaknuli značaj koji ima dobrovoljno davanje krvi i doprinos koji daju unesrećenim ljudima i zdravstvu. Nazočni su bili i predstavnici Općina Stara Gradiška, Cernik, Davor, Dragalić, Okučani, Nova Kapela i Gornji Bogićevci iz kojih su davatelji kojima su, uz priznanja, osigurali novčanu nagradu za 75 puta darovanu krv.
-Vaša veličina je u nesebičnom daru kojeg darujete u spašavanju života. Bilo da je riječ o prometnim nezgodama, prirodnim katastrofama ili različitim zdravstvenim tegobama, kap vaše darovane krvi dio je priče koja spašava život – kazao je Franjo Pavlović i dodao da su na novogradiškom području krv najviše puta dali Mladen Funes (142) i Milan Marković (133), a 11 dobrovoljnih davatelja krv je dalo više od 100 puta.
Priznanja su dodijelili Franjo Pavlović, Zrinka Ferenčina i Mato Modrić, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa.
Priznanja su dobile MIRJANA JAKARIĆ za 10 puta darovani krv i SANDRA IVANOVIĆ za 20 puta darovanu krv.
Za 30 puta darovanu krv priznanja su dobili: BORIS ADŽIĆ, GORAN BJELOPETROVIĆ, IVICA BLAŽIĆ, BRANKO BOJIĆ, MIROSLAV BRLIĆ, SLAVKO CRLJENKOVIĆ, ŽELJKO DOKUZOVIĆ, ANTO FILIPOVIĆ, ZRINKO KAPETRANIĆ, STJEPAN MARIČEVIĆ, MARIO MILIČEVIĆ, MLADEN SUVALA, IVAN ZADRO.
Za 25 puta darovanu, što se računa za 40 puta darovani krv kao muški, priznanja su primile ANKA ĆALIĆ, ALMIRA ČAR, ANITA JELAŠAC PETRIĆ i ALEKSANDRA PILIPOVIĆ.
Ta 40 puta darovanu krv priznanja su primili: ŽELJKO APANOVIĆ, PETAR BLAŽEKOVIĆ, NIKOLA BOŽIĆ, DUBRAVKO KOVAČEVIĆ, SAMIR MIRKOVIĆ, STIPO RIMAC i ANTUN RUŠKAN.
Za 50 puta darovanu krv priznanja su prilili: DARKO ANTUNOVIĆ, IVAN DAKIĆ, JOSIP KRAJAČIĆ, TOMISLAV KUNF, ĐURO MARINOVIĆ, GORAN POPČEVIĆ, MILENKO PRERADOVIĆ i ŽELJKO TRNKA.
Za 75 puta darovanu krv priznanja su primili: TIHOMIR ABRAMOVIĆ, ŽELJKO BENIĆ, LJUBOMIR BOBIĆ, TOMISLAV MARKOVIĆ, DARKO MARTINOVIĆ koji je dobitnik i ŽUPANIJSKE POVELJE, i ŽELJKO STEVIĆ.
Nakon dodjele priznanja održano je i tradicionalno druženje dobrovoljnih darovatelja krvi.

 

Related Post

ZA ČIST ZRAK

Autor - 15/05/2016 0
SLAVONSKI BROD, 14. svibnja 2016. – Udruženje „Bikersof Europe“u petak, 13. svibnja, prilikom boravka u Slavonskom Brodu povodom 13. Mega…