Dolazi devetostruki prvak države !

912 0

28. rujan 2011. – Ovih dana smo govorili o velikom sportskom

događaju koji će se zbiti u srijedu 5. listopada, kada u Novu Gradišku dolazi velika i slavom ovjenčana ekipa višestrukog državnog prvaka – Odbojkaški klub Rijeku. Naravno, da ćemo o tome još ovih dana prije utakmice pisati, a danas ćemo prenijeti mišljenje najzaslužnijeg Novogradiščanina što će se takav grandiozni događaj dogoditi u našem gradu. Naravno, riječ je o treneru novogradiških odbojkašica prof. Damiru Runjašu, koji je sa svojom ekipom nedavno na turniru u Bilju deklasirao oba svoja suparnika s maksimalnih 3:0 (Bilje i ŽOK Osijek) i plasirao se u završnicu Hrvatskog kupa. Ždrijeb je htio da novogradiške odbojkašice se sastaju u Kupu sa najjačima i najtrofejnijima – ekipom Rijeke.

Stim u vezi trener Runjaš je rekao: „Definitivno je dogovoreno da se prva utakmica igra 5.listopada (srijeda) u našoj sportskoj dvorani sa početkom u 19 sati, a uzvrat je tjedan dana poslije 12. listopada (srijeda) u Rijeci. Bitno je naglasiti da je ovo prvi puta u neovisnoj Hrvatskoj da u Novoj Gradiški gostuje u službenoj utakmici u bilo kojem sportu aktualni prvak države. Rijeka je, inače, 9 puta bila prvak Hrvatske od čega zaredom zadnjih 5 sezona, Kup su osvajali 5 puta, a prije dvije sezone su osvojili i evropsku Interligu u kojoj se natječu i ove sezone“.

Već ovih nekoliko podataka o suparniku Novogradiščanki pobuđuje veliku pozornost i garancija je da ćemo moći u našem gradu gledati sjajnu odbojkašku utakmicu, a to je bez sumnje i pozivnica ljubiteljima odbojke i prijateljima sporta grada i okolice da se u srijedu 5. listopada nađu na tribinama naše sportske dvorane kako bi pozdravili višestruke prvakinje, ali još više naše odbojkašice da ustraju u teškoj utakmici i u borbi protiv višestruko jačeg suparnika. To i daje draž utakmici koju svakako vrijedi vidjeti.

 

Na slici: zaslužni trener ŽOK Nova Gradiška prof. Damir Runaš.

Related Post