982 0

NOVA GRADIŠKA 28. rujan 2011. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška obilježavanje Međunarodmog tjedna gluhih započela je još u prošli petak 23. rujna svečanošću upriličenoj u restoranu „Elite“ gdje su Novogradiščani ugostili mnoge

udruge iz drugih gradova. Međunarodnim danom gluhih želimo potaknuti vlast i političare o životu gluhih osoba i o radu udruga također. Šaljemo poruku čujućim osobama da ne zapostave gluhe te da im povećaju prava i ravnopravnost. Naravno, zbog komunikacijske barijere dolazi nije moguće da se čujući u potpunosti upoznaju sa problemom gluhih osoba no za to se trudimo i radimo predavanja, letke, sad imamo i novine o radu udruge, odnosno želimo svima olakšati međusobnu suradnju. – ističe Josip Bošnjak, tajnik Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Na svečanosti u ime grada Nova Gradiška i gradonačelnika nazočio je Goran Bašić.

U subotu su članovi udruge prodavali svoje proizvode i dijelili svoj časopis dok Vrhunac tjedan bilo je jučerašnje druženje u Gradskoj knjižnici gdje je udruga pred nazočnim posjetiteljima predstavila svoj službeni časopis „Silentium“ koji je naslijedio prijašnji Sjenu pokrenutog 2003. godine.

Predstavnici udruge predsjednik Alen Kohajda i tajnik Josip Bošnjak uputili su zahvale svim suradnici iz ostalih udruga, gradu Nova Gradiška i Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška, ustanovom s kojom su do sada realizirali najviše projekata i s kojom imaju odličnu suradnju. Naime, udruga je ove godine uz puno uloženog truda i kvalitetnim projektima osigurala sredstva od 600 000 kuna te je na taj način zaposlila čak 10 novih zaposlenika i realizirala mnoge projekte tokom godine. Organiziraju mnoge dobrotvorne akcije te na taj način doprinose boljoj zajednici u kojoj svi živimo.

Josip Bošnjak posebno je istaknuo da je za sve potreban golemi trud a čak i kad ne ide sve od ruke ne treba pokleknuti. Udruzi, na primjer, nije prošao projekt kojemu su se nadali zbog potrebitih financija, no nisu odustali te su se ove godine potrudili još jače i projekt je prihvaćen i dobili su spomenute potpore iz fondova. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice po običaju je sve prisutne lijepo ugostila i ponudila je svoju pomoć u daljnjim brojevima Silentiuma.

 

 

Related Post

15 godina rada tima

Autor - 22/04/2010 0
TIM Petnaest godina rada Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata Obilježavanje 15.obljetnice rada Tima za psihosocijalnu pomoć…