VATROGASNO PRIJATELJSTVO

552 0

ŠTIVICA, 23. lipanj 2015. – U nedjelju, 21. lipnja, u Štivici je održan tradicionalni Susret prijatelja četiri Dobrovoljna vatrogasna društva: Ivandol, Zakorenje, Donji Andrijevci i Štivica. Sedmi je ovo susret po redu,

ali prošle godine nije održan zbog svibanjskih poplava i saniranja posljedica, no, članovi četiriju društava su se dogovorili i sredstva namijenjena prošlogodišnjem susretu usmjerili potrebama DVD-a Slavonski Šamac, sela pogođenog poplavom.

 

Ovogodišnji susret prijatelja počeo je u 10 sati okupljanjem, postrojavanjem i pozdravnim riječima domaćina, predsjednika DVD-a Štivica, Karla Emanovića. Zatim je krenulo natjecanje. Među dječjim muškim ekipama natjecala su se djeca uzrasta 6 – 12 godina iz tri DVD-a. Prva je bila ekipa Ivandola, druga Zakorenja i treći, domaćini – Štivičani. Jedinu dječju žensku ekipu, također uzrasta 6 – 12 godina, predstavljala je domaća ekipa. Dječje ekipe sudjelovale su u natjecanju s brentačama.

 

Natjecale su se i ženske B ekipe (preko 30 godina) iz Donjih Andrijevaca i Štivice u kategoriji VMŠ (vatrogasna motorna štrcaljka). Bolje su bile Andrijevčanke.

U okviru Susreta prijatelja, upriličen je i turnir u beli, a poslije toga druženje i domjenak. Svako DVD dobilo je, kao uspomenu na susret sat, suvenir od drveta, a pobjednici i sudionici natjecanja – diplome.

 

Kako nam je rekao Karlo Emanović, na završetak druženja stigli su i predstavnici DVD-a Rešetari, koji su izrazili želju do godine se i sami uključiti u Susrete prijatelja, a na njima redovito bude, kao gost i Milan Šulter, predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.

 

Višnja Mikić

Related Post