SKUPŠTINA ČEŠKE BESEDE NOVA GRADIŠKA I OKOLICA

979 0

NOVA GRADIŠKA, 24. svibanj 2015. – Skupština češke besede Nova Gradiška i okolica, održana jučer pod predsjedanjem Zdravka Konjića, još je jednom potvrdila hvale vrijedne aktivnosti u 2014. godini

koje su realizirane uz umanjena sredstva.

Kako je istaknula predsjednica Milada Konjić, unatoč umanjenim sredstvima, u prošloj su godini održana brojna okupljanja članova Čeke besede, išlo se na brojna druženja i gostovanja kod Čeških beseda na području susjednih županija, a zapažene nastupe u našem gradu i drugim mjestima imale su dramsko-recitatorska i likovno- kreativna sekcija i te pjevačka skupina.

Skupština je održana u nazočnosti predstavnika Saveza čeha i Čeških beseda s kojima se kontinuirano godinama surađuje, te brojnih udruga i društava iz Nove Gradiške i okolnih općina s kojima se također ostvaruju zavidna suradnja i prijateljski odnosi.

Nazočne su bile zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević i pročelnica Upravnog odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj, te Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

Unatoč pohvalama za rad u protekloj godini najviše se govorilo o nedostatku sredstava pa je Zdravko Konjić doveo u pitanje osnovne djelatnosti koje se odnose na promoviranje kulture i običaje Čeha, te učenje češkog jezika.

Naglašavajući kako svojim radom prenose pozitivnu energiju među ljude, zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević, istaknula je rad s djecom. Nije propustila priliku reći da je i Češka beseda Nova Gradiška i okolica svojim radom doprinijela da se Nova Gradiška može ponositi prestižnim nazivom Grad prijatelj djece.

Skupština je usvojila izvješće o radu i financijsko izvješće za 2014. godinu te plan rada za ovu godinu. Usvojene su izmjene i dopune Statuta koji je usklađen s novim Zakonom o udrugama. Zbog smrti ili bolesti razriješeni su članovi Izvršnog i Nadzornog odbora i izabrani novi, a izabrani su i delegati za Skupštinu Saveza Čeha u RH.

Skupština je bila prilika da se dodijele priznanja pojedincima i skupinama koji su doprinijeli radu Češke besede, te najmlađim članovima.

Related Post