OTVORENE PROSTORIJE HGSS-a u NOVOJ GRADIŠKI

1829 0

NOVA GRADIŠKA – Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška upriličila je 15. srpnja otvorenje novouređenih prostorija u Frankopanskoj 41 (stari Remont) i predstavljanje rada HGSS-a u Novoj Gradiški.

 

S djelovanjem HGSS u RH upoznao je Boris Lovrić, dopročelnik Stanice u SB i u ime novogradiške Ispostave.

 

HGSS slavi 65 godina u RH, u Slavoniji 50-ak godina. Ova značajna služba, u kojoj volonterski djeluju humani ljudi, osvješteni i osjetljivi na osobe kojima je u datom trenutku potrebna pomoć kojom se spašava njihov život, razvilo se iz Stanice Požega.

 

-U NG i SB se pokrenula priča prije 5 godina na inicijativu Županije i tada u Stanici Požega počinje intenzivnija edukacija ljudi. HGSS je na razini RH podijeljena u 24 Stanice, manje jedinice su Ispostave kao u NG. Ovaj prostor kojega otvaramo je manji u odnosu na prostore HGSS-a u drugim mjestima, ali bit će dovoljan za rad. Ovim putem zahvaljujemo gradu NG koji nam je dao prostor po povoljnim uvjetima u najam. Od središnjice HGSS-a smo dobili 30.000 kn i uložili ih u uređenje prostora, tako da smo slijedećih 10-ak godina mirni što se tiče najma- istaknuo je, među ostalim Lovrić.

 

Otvorenju prostorija HGSS-a u NG bili su nazočni i predstavnici HGSS-a iz Požege, predstavnici Planinarskog društva (članovi HGSS-a su svi također planinari), predstavnik JVP i DVD NG , Biciklističkog kluba “Psunj” NG, a predstavnik grada bio je Goran Bašić, djelatnik Odsjeka za društvene djelatnosti.

 

Rad HGSS-a prezentiran je i video uratkom, kojega potpisuju Stipe Božić i njegova kćerka. Druženje je nastavljeno u Planinarskom domu na Strmcu.

Related Post

Autor - 07/03/2017 0
Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS)  je u okviru aktivnosti društvo odgovornog priređivanja igara na sreću te sudjelovanja u…