OSNOVANA STRANKA NAPRIJED HRVATRSKA – PROGRESIVNI SAVEZ

1070 0

NOVA GRADIŠKA, 16. srpnja 2016. – Sinoć je Nova Gradiška dobila još jednu političku stranku. U nazočnosti bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića i predsjednika stranke Naprijed Hrvatska-Progresivni savez,

osnovan je gradski ogranak u Novoj Gradiški.

Za predsjednika je izabran Josip Kuš, za potpredsjednike Mario Blažević i Mladen Senić, a za tajnicu Vera Mrnjec. Uz njih članovi Gradskog ogranka su još Filip Junašević i Ivan Denc.

Na osnivačkoj Skupštini okupila su se 32 člana i simpatizera, a bili su tu predstavnici ORAH-a predvođeni predsjednikom Dejanom Ivankovićm, jedini predstavnici drugih političkih stranka u Novoj Gradiški kojima je, kao političkoj opciji lijevog centra, Ivo Josipović ponudio predizbornu i postizbornu suradnju. Nazočan je bio i Zdravko Konjić, nositelj nezavisne gradske liste na prošlim prijevremenim izborima u Novoj Gradiški.

Kako je kazao predsjednik Josip Kuš namjera je u Novoj Gradiški od Naprijed Hrvatska-Progresivni savez stvoriti veliku i značajnu stranku, a Ivo Josipović naglasio da se radi o stranci koja zagovara ideju pravde, slobode i demokratskog društva. Istaknuo je da se radi u stranci koja ni s kim neće ići u sukobe.

Odgovarajući na pitanja prof. dr. Ivo Josipović je kazao da bivša Vlada kao da nije ni postojala, ali da je ipak uspjela unazaditi Hrvatsku. Bez prigovora nije ostala ni bivša vlada Zorana Milanovića koja je izbjegavala donositi reformske odluke.

Bez jasnih zaokreta u politikama za Hrvatsku ne vidi napredak. Kazavši da gotovo i nema segmenta društva koje nije u ozbiljnim problemima i koje ne zahtijeva ozbiljne reforme, od državne uprave, političkog sustava, pravosuđa, ekonomije koja, kako je kazao mora biti održiva, do zdravstva i opredjeljenja da Hrvatska bude socijalna država.

Odgovarajući na pitanje o uzrocima zaostalosti Slavonije kazao je da je ona velika pogreška države. Od odgovornosti nije izuzeo ni Slavonce koji su investirali i zadužili se u nepotrebnu i nedovoljno korištenu mehanizaciju koju potom nisu mogli otplaćivati. Protiv je poticaja koji se daju ljudima koji ne proizvode i založe se za kontrolu kvalitete poljoprivrednih proizvoda koji se uvoze, a perspektivu vidi u poticanje proizvodnje zdrave hrane i korištenju sredstava iz EU.

Related Post

TRIBINA NACIONALNOG FORUMA

Autor - 03/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 3. ožujka 2014. – Preksinoć je u prepunoj dvorani Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu održana javna tribina u…

DONIJELI ODLUKU

Autor - 20/07/2015 0
Za koordinatora u 5. izbornoj jedinici izabran je potpredsjednik Nacionalnog vijeća i predsjednik Hrvatskih laburista BPŽ Vlatko Greiner