DOLINA 5. KOLOVOZA:

1108 0

VRBJE, 3. kolovoza 2016. – Njegujući stečevine Domovinskog rata i sjećanja na poginule suborce, branitelji okupljeni oko Braniteljske udruge „Prijatelji rijeke Save“ organizirali su U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

i Dana hrvatskih branitelja tradicionalnu regatu rijekom Savom i ove godine organizira braniteljska Udruga „Prijatelji rijeke Save“. Kao i prošle godine sudionici regate će dan prije krenuti iz Slavonskog Broda i doći do Davora gdje će prenoćiti. U Davoru će ih dočekati članovi Biciklističkog kluba „Psunj“ koji će iz Davora prema Dolini krenuti biciklima, a sudionici regate čamcima i drugim plovilima. Organizator događanja u Dolini i dočeka regate je Udruga „Vreba“ . U 13 sati kroz Dolinu će projahati 15 konjanika. Dolazak regate se planira u 14 sati, a polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima bit će u 14,30 sati. Program će trajati do 16 sati, a potom će uslijediti druženje uz glazbu i gastronomske specijalitete.

Općina Vrbje je tradicionalni pokrovitelj ove manifestacije kojom se tradicionalno u Dolini njeguju stečevine Domovinskog rata i evociraju sjećanja na poginule branitelje koji su svoje živote ugradili u neovisnu i slobodnu Hrvatsku, te slavi „Oluju“ i velika pobjeda hrvatskih oružanih snaga.

Related Post

U SUBOTU U SAVSKOM BOKU

Autor - 24/07/2014 0
Prije 30 godina udareni su temelji i na njima je služena prva sveta misa. Na njima je izgrađena mala crkva…

LJETO NA SAVI

Autor - 07/08/2012 0
Osim ribiča i stanovništva koje živi uz Savu, tu našu rijeku kao mjesto za jednodnevni izlet koristi sve veći broj…