ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HSS-a

1148 0

SLAVONSKI BROD – U spomen na jedan od najtragičnijih događaja u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti, zločinački napad na prvake Hrvatske seljačke stranke u Beogradskoj skupštini 20. lipnja 1928. godine, te smrt vođe i osnivača

Stjepana Radića 08. kolovoza 1928. godine od posljedica ranjavanja u tom napadu, članovi županijske organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije slijedom tradicije i ove će godine obilježiti taj tragični događaj.

 

Izaslanstvo županijske organizacije na čelu s predsjednikom Davorom Vlaović obilježiti će taj tragični događaj za našu stranku i hrvatski narod odavanjem dužnog poštovanja kod biste Stjepana Radića (kod Velike crkve) u Slavonskom Brodu, u ponedjeljak 08. kolovoza 2016. godine.


Protokol 08.08.2016.

 

18,00 – Paljenje svijeća i polaganje cvijeća ispred biste Stjepana Radić u Slavonskom Brodu

18,30 – Sv. misa zadušnica za Stjepana Radić u crkvi Presvetog Trojstva u Slavoskom Brodu

 

Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća 88. obljetnica smrti S. Radića obilježiti će se i ispred biste Stjepana Radić u Novoj Gradiški, Starom Petrovom Selu, Starim Perkovcima i Oprisavcima.

 

S poštovanjem, predsjednik ŽO HSS-a BPŽ, Davor Vlaović, univ.spec.oec.

Related Post

HSS VLADI:

Autor - 03/06/2014 0
Svjesni smo da ova Vlada nije u stanju voditi Hrvatsku državu, no krajnje je vrijeme da prestanu zabavljati narod sa…

HSS

Autor - 16/09/2013 0
Hrvatska seljačka stranka Brodsko posavske županije već 8.godinu za redom treću nedjelju u rujnu hodočasti u hrvatsko nacionalno marijansko svetište,…