DOMAĆE, KVALITETNO I ATRAKTIVNO: Slavonski dućan preselio u novi prostor

2891 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 3. srpanj 2020.- Prigodnom svečanošću večeras je otvoren novi, veći i atraktivniji prostor Slavonskog dućana koji je iz Slavonskih graničara 7 preselio na Trg kralja Tomislava (bivši Varteks). Okupili su se mali proizvođači novogradiškog kraja zbog kojih je Slavonski dućan i otvoren kako bi mogli plasirati svoje proizvode.
U nazočnosti Bartola Šimunića, pročelnika kabineta predsjednika RH Zorana Milanovića bili su gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicima Ivanom Trupina i Borislavom Vidošićem, općinski načelnik u Cerniku Vitomir Žakić i predsjednica Općinskog vijeća Rešetara Milka Perković, direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević i saborski zastupnik Davor Vlaović.
Nazočne je pozdravio Vitomir Žakić. Izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog prostora Slavonskog dućana, zahvalio se gradonačelniku na inicijativi i Gradu Nova Gradiška na izdvojenim sredstvima za stvaranje boljih uvjeta za rad dućana koji će, kako je naglasio pomoći malim proizvođačima da prodaju svoje proizvode, ne samo domaćim ljudima već i svima koji dođu u Novu Gradišku i novogradiški kraj.
Gradonačelnik Vinko Grgić zahvalio je Bartolu Šimuniću što je došao u Novu Gradišku dati podršku ovom projektu u ime Predsjednika Republike. Govoreći o značaju koji dućan ima za male proizvođače, naglašavajući ponajprije kvalitetu i atraktivnost njihovih proizvoda, gradonačelnik je najavio otvaranje Slavonskog dućana u Beču i mjestima na Jadranu ističući njihovu ulogu u povezivanju plave i zelene Hrvatske. Zahvalio je svima koji dvije godine rade na projektu Slavonskog dućana te Ministarstvu državne imovine koje je prostor darovao Gradu Nova Gradiška koji je u njegovo uređenje utrošio 750.000 kuna.
Bartol Šimunić je ispričao predsjednika Zorana Milanovića, najavio njegov dolazak u Novu Gradišku i dao potporu projektu okupljanja malih proizvođača i Slavonskom dućanu.
Zajednicu proizvođača novogradiškog kraja čine Grad Nova Gradiška i Općine Nova Kapela, Davor, Staro Petrovo Selo, Rešetari, Cernik i Okučani. Milan Rosić koji je upravitelj Slavonskog dućana.
-Prostor je novi i u modernom stilu, a osim prodaje, gastronomske delicije će se moći i kušati, Suhomesnati proizvodi, sirevi, vina, rakije, mede i drugi proizvodi moći će se kušati u kušaonici. Kada je Slavonski dućan otvoren ljudi su bili skeptični, neki su odjavili svoja opća poljoprivredna gospodarstva, kućne radinosti i obrte. Sada se to promijenilo jer smo neke i potakli da prijave svoju proizvodnju. Sada imamo 64 člana, među kojima su i neke udruge. U planu imamo otvaranje trgovina i izvan Nove Gradiške- kazao je Milan Rosić.

Related Post

SLAVČA UPOZORAVA GRAĐANE

Autor - 09/07/2013 0
Zbog velikog broja padalina u nemogućnosti smo koristiti vodu iz vodotoka Šumetlice, te se za preradu i distribuciju daljnjim korisnicima…