DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU: Nema straha za očuvanje zavičajnih tradicija i folklorne baštine

2041 0

Autor Franjo Samardžić

DRAGALIĆ, 6. svibnja 2018. – Tradicionalna folklorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“ jučer se još jednom potvrdila kao hvale vrijedan kulturni sadržaj u Općini Dragalić koji ostavlja trag kod mlađih generacija, posebno djece, animirajući ih i pobuđujući interes za očuvanje zavičajnih tradicija i folklorne baštine.

Općinski načelnik Zvonimir Karlik godinama hvali i ističe doprinos koji daje Kulturno-umjetničko društvo Dragalić, organizator ove manifestacije, u kreiranju kulturnih sadržaja koji obogaćuju društveni život. Zato ne izostaje potpora Općine Dragalić. Načelnik je jučer bio posebno radostan i pohvalio nastup dječje folklorne skupine i članove društva, na čelu s predsjednicom Katicom Matijašević, koji su djecu okupili i pripremili za prvi nastup. Najmlađi članovi KUD-a Dragalić svojim nastupom na pozornici u Pučkom domu nisu oduševili samo općinskog načelnika već i svoje roditelje, bake i djedove, stariju braću i sestre, koji su napunili dvoranu i njihov prvi nastup pred publikom nagradili gromoglasnim pljeskom.

Sedmu po redu folklorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“ otvorio je općinski načelnik, a u ime domaćina goste i publiku pozdravila je predsjednica KUD-a Ktica Matijašević. Program je vodila Ivanka Herceg.

Uživalo se jučer u Dragliću u nastupu osam folklornih društava i skupina i dobro se zabavilo. Osim na pozornici Pučkog doma spontano se družilo, plesalo i pjevalo i ispred doma. Uživalo se i u ljepoti narodnih nošnji. Nastupila su kulturno-umjetnička društva „Voćin“ Voćin, „Ćeralije“ Ćeralije, „Jasen“ Šaptinovci, „Zrinski“ Brodski Stupnik, „Zagorci“ Beljevina, „Tančec“ Nart, „Drežnik“ Drežnik i „Dragalić“ Dragalić.

Poslije kulturno-umjetničkog programa mještani su se družili sa gostima uz pjesmu i svirku TS „ SATIR “.

 

 

Related Post