DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA U ŠEST MJESECI OVE GODINE

1386 0

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna i građani sukladno odredbama Zakona o oružju, mogu policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od kažnjavanja


SLAVONSKI BROD, 28. srpnja 2014. – U vremenu od 1. siječnja do 30 lipnja, na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, građani su dragovoljno predali 351 komada vatrenog oružja (automatsko, rasprskavajuće, dugo, kratko), 7736 komada streljiva za dugo oružje i 1,4 kilograma eksploziva. Prošle godine u isto vrijeme, policiji je predano 811 komada raznog vatrenog oružja, 17670 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 23,5 kilograma eksploziva.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna i građani sukladno odredbama Zakona o oružju, mogu policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od kažnjavanja, dakle u takvim slučajevima policija protiv građana neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke. Važno je da građani nakon odluke o dragovoljnoj predaji sami ne donose oružje, već policiju pozovu na broj telefona 192, te će na dogovorenu lokaciju doći stručno osposobljeni policijski službenici, koji će oružje preuzeti na siguran način.

Related Post