Francuz i dva Hrvata švercali tablete sa popisa opojnih droga

1326 0

ST. GRADIŠKA/SL. BROD 6. rujna 2010. – Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine u subotu i nedjelju prilikom granične kontrole 33-godišnjeg francuskog državljana i 38-godišnje hrvatske državljanke, pronašli 57 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

U subotu oko 8,20 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Slavonski Brod na ulazu u Republiku Hrvatsku pregledom prtljage i osobnog automobila 33-godišnjeg francuskog državljana, policija je zajedno s carinom pronašla 20 komada tableta Bromazepama, lijeka za koji on nije posjedovao liječničku dokumentaciju, a koji se nalazi na popisu opojnih droga. U dogovoru s državnim odvjetništvom tablete su oduzete i na Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu protiv 33-godišnjeg stranog državljana proveden skraćeni prekršajni postupak. U nedjelju oko 16,30 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku pregledom prtljage kod 38-godišnje hrvatske državljanke, koja se nalazila kao putnica u autobusu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, pronađeno je 37 tableta Normabel, za koji nije posjedovala liječničku dokumentaciju, a tablete se nalaze na popisu opojnih droga. Policija u dogovoru s državnim odvjetništvom protiv nje podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga. (BPZ)

Related Post

PJEŠAČIO CESTOM

Autor - 13/04/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 13, travanj 2016. – Kako izvještava Policijska uprava požeško-slavonska u utorak, 12. travnja 2016. godine, oko 20.35 sati,…