DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO ODBACILO KAZNENU PRIJAVU PROTIV BIVŠEG GRADONAČELNIKA JOSIPA VUKOVIĆA

1869 0

Usluge stalnog sudskog vještaka i ovlaštenog revizora Branka Šimića Grad Nova Gradiška platio je 38.000 kuna

 

NOVA GRADIŠKA, 23. svibnja 2016. – Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu očitovalo se o kaznenoj prijavi koju je tadašnji gradonačelnik Željko Bigović podnio 11. studenog 2013. godine.

 

Kaznena prijava je uslijedila na temelju zaključka koji je većinom glasova usvojilo Gradsko vijeće u kojem stoji da treba podnijeti kazneni postupak protiv odgovornih osoba koje su nesavjesnim radom prekoračile ovlasti, pribavile sebi materijalnu korist i učinili štetu Gradu i tvrtkama u vlasništvu grada

 

Zaključak je usvojen nakon rasprave o nalazu stalnog sudskog vještaka i ovlaštenog revizora Branka Šimića o određenim odnosima Grada Nova Gradiška i trgovačkih društava u izravnom i neizravnom vlasništvu Grada. Zaključak, za koji je ruku digla vladajuća većina (10), a protiv bilo 6 vijećnika SDP-a, se odnosila ponajprije na bivšeg gradonačelnika Josipa Vukovića.

 

Raspravljalo se o odnosima Grada sa tvrtkama Slavča, DING, Gradski radio, Industrijski park, Plin instalacije d.o.o., Ekstra plin j.d.o.o., Mag drvo j.d.o.o. i Entazis d.o.o.., tvrtka sadašnjeg gradonačelnika Vinka Grgića.

 

Podsjetimo da se vijećnici SDP-a nisu slagali s iznijetim navodima. Franjo Kikić (SDP) rekao je da Vijeće nije tijelo gonjenja i ustvrdio da se radi o pokušaju diskreditiranja bivšeg gradonačelnika i predsjednika SDP-a Vinka Grgića čija se tvrtka Entazis nalazi među tvrtkama koje su imale poslovni odnos s Gradom i gradskim tvrtkama. Kikić je tada kazao da će cijela hajka završit u skladu s naslovom pjesme „Uzalud vam trud svirači“, a dr. Igor Mokricki (SDP) zapitao je li za angažiranje revizora trebalo platiti 38.000 kuna.

 

U obavijesti koju je Općinsko državno odvjetništvo dostavilo Gradu Nova Gradiška piše:

 

U svezi podneska koji je 11. studenog 2013. godine podnesen Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a vezano za možebitne nepravilnosti proizašle iz nalaza stalnog sudskog vještaka i ovlaštenog revizora o određenim odnosima Grada Nove Gradiške te trgovačkih društava u izravnom i neizravnom vlasništvu Grada, izvještavamo vas da na temelju opsežno provedenih izvida te potom dodatnih izvida nije utvrđeno počinjenje kaznenog za koje bi se kazneni progon poduzimao po službenoj dužnosti, kao i prekršaja u smislu odredbi Zakona o javnoj nabavi, Zakona o računovodstvu i Zakona o proračunu.

 

Podsjetimo da se vijećnici SDP-a nisu se slagali s iznijetim navodima. Franjo Kikić (SDP) rekao je da Vijeće nije tijelo gonjenja i ustvrdio da se radi o pokušaju diskreditiranja bivšeg gradonačelnika i predsjednika SDP-a Vinka Grgića čija se tvrtka Entazis nalazi među tvrtkama koje su imale poslovni odnos s Gradom i gradskim tvrtkama. Kikić je tada kazao da će cijela hajka završit u skladu s naslovom pjesme „Uzalud vam trud svirači“, a dr. Igor Mokricki (SDP) zapitao je li za angažiranje revizora trebalo platiti 38.000 kuna.

Related Post

KOALICIJSKI SPORAZUM HDZ-HSS

Autor - 25/03/2013 0
Podržavaju Danijela Marušića (HDZ) kandidata za župana i Davora Vlaovića (HSS) za zamjenika župana, Dragana Jelića (HDZ) za brodskog i…