Drgalićani će ove godine imati priliku vidjeti više kazališnih predstava

5831 0

Autor Franjo Samardžić
Namjera nam je Društveni dom u Dragaliću pretvoriti mali hram kulture na području naše općine – kaže općinski načelnik Zvonimir Karlik
DRAGALIĆ, 3. siječnja 2020. – Prošle godinu u po prvi put u Dragaliću je održana Noć kazališta. Napunili su Dragalićani Pučki dom na čiju su se pozornicu po prvi puta popeli glumci iz nekog kazališta. Bilo je puno zadovoljstva, posebno kod djece, koju je oduševili mladi glumci iz Dječjeg kazališta Dubrava.
Prva Noć kazališta u Dragaliću bila je pun pogodak, a kako najavljuje općinski načelnik Zvonimir Karlik, nije ni posljednja jer je namjera da se Općina Dragalić u suradnji s KUD-om Dagalić trajno uključi u ovu manifestaciju. Nastavlja se suradnja s Narodnom sveučilištu Dubrava zahvaljujući Krešimiru Kvočiću, koji tamo radi 30 godina. I ne samo to. Na pozornicu Pučkog doma ove bi se godine trebali popeti i glumci Teatra Gavran. Za one koji to ne znaju, Miro Gavran, istaknuti suvremeni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade, rođen je u Gornjoj Trnavi, a osnovnu školu pohađao u Dragaliću od1972. do 1975. godine.
-U općinskom proračunu za 2020. godinu planirana su sredstva, pa Dragaličani i stanovnici iz ostalih mjesta moći vidjeli tiše kazališnih predstava. Planira se šira suradnja sa kazalištima i ljudima vezanim uz kazalište, pa i izvan granica Hrvatske. Uz planirano gostovanje Tetra Gavran tu su i dvije predstave u organizaciji Kazališta Dubrava uz potporu Ministarstva kulture. Namjera nam je Društveni dom u Dragaliću pretvoriti mali hram kulture na području naše općine – kaže općinski načelnik Zvonimir Karlik.

Related Post