DVD REŠETARI – 80 godina dobrovoljnosti i humanosti

1301 0

REŠETARI, 6. lipanj 2010. – U nazočnosti četrdeset predstavnika DVD-a i vatrogasnih Zajednica DVD Rešetari obilježilo je 80 godina kontinuiranog rada. Svečanost su uveličali župan brodsko-posavski Danijel Marušić i njegova zamjenica Ružica Vidaković, Teodor Fricki, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, zapovjednik Vatrogasne zajednice BPŽ Stjepan Županić, Siniša Vuković i Ivana Prpića, predsjednik i zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Rešetari, općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica općinskog Vijeća Milka Perković.

  Dragovoljno, hrabro i nesebično Rešetarački su vatrogasci tijekom 80 godina spašavali živote i imovinu i bili na raspolaganju mještanima Rešetara i drugih mjesta u trenucima njihove osobne nedaće. Pod vatrogasnim geslom „Vatru gasi-brata spasi“ nikad nisu pitali čije gori. Uvijek je trebalo žurno se okupiti i vatru ugasiti, bilo da je gorjela kuća, gospodarska zgrada, strnište, zapušteno poljoprivredno zemljište ili šuma. Posljednjih godina, a tako i u ovoj, spašavali su imovinu od poplave i stanovništvo opskrbljivali pitkom vodom.

– Čestitam društvu 80. obljetnicu. Prije dvije godine 3. lipnja Rešetari su imali veliku poplavu. Kada sam došao sreo sam načelnika općine i naravno vatrogasce. Ovu obljetnicu slave pod izvanrednim stanjem koje je izazvala poplava i koje je još uvijek na snazi. Vatrogasci na cijelom području Županije pomažu jedni drugima i idu na krizna stanja. Prava vrijednost vatrogastva je da uvijek budu na dohvat ruke i prvi koji izlaze na teren. Treba vam pružiti podršku i naravno da će Brodsko-posavska županija to uvijek činiti – kazao je župan Danijel Marušić, dodajući da je DVD Rešetari zaslužilo sve pohvale.  

 

Related Post