EDUKATIVNI PROJEKT UDRUGE „POZITIVA“ U DJEČJEM VRTIĆU NOVA GRADIŠKA

1201 0

NOVA GRADIŠKA, 29. kolovoza 2018. – Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja“Pozitiva“ ove godine uz potporu Grada Nova Gradiška provodi projekt “Partnerstvo roditelja, odgajatelja i lokalne zajednice za dobrobit predškolskog djeteta”. Stručne aktivnosti članica Udruge usmjerene su na pripremu roditelja budućih prvašića za uspješno suočavanje sa stresnim trenutkom u životu i roditelja i djece – polaskom djeteta u školu. Do sada je s roditeljima održana „Mala školu za roditelje“, koju je vodila Mira Linjaković, prof. pedagogije, te radionica „Roditelji – partneri škole“ koju je vodila Marija Dautović, dipl. pedagog.
S ciljem supervizije i stručne pedagoško-psihološke pomoći odgojiteljicama u zahtjevnom i odgovornom radu s djecom, članice Udruge „Pozitiva“ Mirela Brlić- Trnka, prof pedagog i mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije realizirale su edukacijski seminar i radionicu. „Timski rad i suradničko učenje-temelj uspješnog rada s roditeljima“.
U nastavku Projekta bit će novih edukacija i radionica u Dječjem vrtiću, a članice Udruge „Pozitiva“ pripremile su i brošuru za novu generaciju roditelja budućih prvašića, s pedagoško-psihološkim savjetima kako da „prvi dan u školi uopće ne boli“.

Related Post