LAŽNI PUTNI NALOZI: Sebi i članovima udruge isplatio nekoliko desetaka tisuća kuna

2350 0

SLAVONSKI BROD – Dana 28. kolovoza 2018. godine policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Slavonskog Broda kojeg sumnjiče za počinjenje dva kaznena djela: krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kao i za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđene su osnove sumnje da je 41-godišnjak kao predsjednik udruge građana,u vremenskom periodu od 24. veljače do 31. prosinca 2016. godine, sačinio više desetaka putnih naloga u koje je unio neistinite podatke o izvršenim službenim putovanjima na svoje i na ime članova udruge, a koja službena putovanja nisu provedena. Osumnjičeni je tako popunjene putne naloge ovjerio svojim potpisom i pečatom udruge, na temelju kojih je na ime nepostojećih troškova putovanja, sebi i članovima udruge,iz sredstava udruge,isplatio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv predsjednika udruge slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post