EDUKATIVNO PREDAVANJE: Važno je prepoznati nasilje, odvažiti se i prijaviti 

649 0

Foto Policija brodsko-posavska 

OKUČANI, 2. prosinac 2022. – Policijski službenik kontakt policajac Policijske postaje Okučani Ivan Gazić, danas je održao edukacijsko predavanje učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola u Okučanima i Dragaliću, na temu vršnjačkog nasilja. 

Pritom je učenicima prikazao nekoliko kraćih filmova sa različitim oblicima vršnjačkog nasilja. 

Edukaciji je prisustvovao i načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetanić, koji se obratio učenicima istaknuvši važnost ovakvih edukacija te spremnost učenika prepoznati nasilje, kao i nultu stopu tolerancije. Napomenuo je, da je vrlo važno da učenici prepoznaju nasilje oko njih, koje često zna biti prikriveno. Nadalje je rekao, ukoliko je netko od učenika žrtva nasilja, slobodno se može obratiti za pomoć, a u slučajevima da učenici vide nasilničko ponašanje mogu isto s punim povjerenjem prijaviti policiji. 

Ovakvim edukacijama policija se želi približiti najmlađim članovima našeg društva, te im pomoći u prepoznavanju nasilja koje često može biti latentno, a često se događa i da se učenici ne mogu odvažiti prijaviti nasilje iz različitih razloga. 

Na edukacijsko predavanje odazvalo se mnoštvo učenika i učitelja osnovnih škola, te su sa interesom i postavljenim pitanjima popratili predavača. 

Related Post

Sedma dražba Mljekare

Autor - 04/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. siječanj 2012. – Iako je Trgovački sud u Slavonskom Brodu rješenje o prodaji imovine Mljekare staro Petrovo…