Efikasni Davorci

941 0

10. travanj 2012. – Odigrano je 18. kolo Druge županijske nogometne lige, zapad, gdje se natječe 14. klubova našeg područja. Slavonija se nije dala iznenaditi na vlastitom terenu te je izborila još jednu pobjedu (3:0) i zadržala vodeću poziciju s dva boda prednosti pred upornim pratiteljem iz Rešetara. Momčad trenera Bore Šalinskog je odigravši sa susjedom iz Adžamovaca lokalni derbi postigla minimalnu, ali bodovno vrlo značajnu pobjedu (1:0), pa je zadržala status drugoplasirane momčadi koja uporno prati vodeću Slavoniju. U 18. kolu najefikasniji su bili Davorci koji su na svome terenu s visokih 6:1 nadigrali Slogu, a slično su učinili i Okučanci, ali s 4 pogotka u mreži Omladinca. U Gornjim Bogićevcima su nogometaši Slobode također s velikih 4:0 pobijedili Orubičane, koji su sada uz momčad Slavonca čvrsto na dnu prvenstvene tablice. Dinamo je u Godinjaku kao i Krečar u Srednjem Lipovcu svoje suparnike ispratio s 2 pogotka u mreži, a pri tome nije primio gola 2:0).

 

Ovo kolo bilo je vrlo efikasno, jer je postignuto čak 24 gola, uz izrazitu prednost domaćina koji su postigli 22 pogotka, a gosti samo 2. Zanimljivo, svi domaćini su pobijedili, a niti jedna utakmica nije odigrana neodlučno. Pomake prema naprijed napravili su Krečar , Posavac i Psunj Sokol zahvaljujući domaćim pobjedama, dok su poraženi uglavnom zadržali postojeće pozicije izuzev Poleta, Sloge i Mladosti. Čelo i začelje nisu mijenjali svoje položaje.

 

Najefikasnija momčad lige je i dalje Slavonija sa 44 postignura pogotka iz 18 utakmica, a drugi je Posavac sa 40. Najbolju obranu ima Budućnost sa svega 17 primljenih golova, a najslabiju posljednjeplasirani Slavonac sa čak 55 primljenih golova. Najviše pobjeda ima vodeća Slavonija (11), a po 10 druga Budućnost i treći Krečar. Najmanje pobjeda (1), bodova (4) i postignutih golova (17) ima posljednjeplasirani Slavonac.

 

REZULTATI 18. kola:Budućnost – Polet 1:0, Dinamo – Mladost 2:0, Posavac – Sloga 6:1, Psunj Sokol – Omladinac 4:1, Slavonija – Slavonac 3:0, Krečar – Slavija 2:0, Sloboda – Soko 4:0,

 

REDOSLIJED: Slavonija 37, Budućnost 35, Krečar 33, Posavac 32, Psunj Sokol 31, Polet i Sloboda 30, Dinamo 26, Sloga i Mladost 23, Omladinac 19, Slavija 15, Soko 14, Slavonac 4.

 

DRAGALIĆANI U VRBJU 7 GOLOVA

 

U natjecanju Treće županijske nogometne lige, zapad, najveći rezultat postigao je Dragalić i to još na gostovanju u Vrbju visokom pobjedom od 7:2, pa su sada najefikasnija momčad 3.ŽNL sa 43 pogotka iz 13 utakmica. Croatia je s minimalnih 1:0 slavila na domaćem terenu protiv Graničara, a susret dva imanjaka u Staroj Gradiški završio je pobjedom domaćina, što ga ipak nije spasilo sa zadnje pozicije, ali su se zato 3 momčadi sa začelja bodovno izjednačile Vodeći Trenk je daleko odmakao vrlo dobroj momčadi iz Dragalića na 6 bodova, ali treba znati da Trenkovci još jedini u 13 kola nisu izgubili niti jedne utakmice, pa su i dalje apsolutni favoriti za prvo mjesto.

 

Rezultati 13. kolo: Croatia – Graničar 1:0, Orljava – Trenk 1:1, Sava (SG) – Sava (M) 3:1 , Vrbje – Dragalić 2:7.

 

REDOSIJED: Trenk 35, Dragalić 29, Croatia 18, Graničar 17, Vrbje 16, Orljava, Sava (M) i Sava (SG) 10 bodova.

Related Post