ČEČKA BESEDA NOVA GRADIŠKA I OKOLICA

1711 0

NOVA GRADIŠKA, 25. lipnja 2016. -Češka beseda Nova Gradiška i okolica danas je organizirala Likovnu koloniju u prostoru Vatrogasnog doma, a dio slikara slikao je i motive Nove Gradiške.

Organizirana je u povodu Dana državnosti, a došli su slikari iz Požege, Slavonskog Broda i Virovitice. Sudjelovali su i slikari članovi Likovno kreativne sekcije Češke besede Nova Gradiška. Radi se o slikarima koji su Česi, ali je bilo i onih koji to nisu. U radu kolonije sudjelovalo je 19 slikara što je, kako kaže Zdravko Konjić, predsjednik Češke besede Nova Gradiška, za početak jako dobar odaziv.

-Po prvi put smo samostalno organizirali likovnu koloniju i to smo planirali u programu rada. Jedna mala mini kolonija koju su činili članovi naše Likovno kreativne sekcije održavana je u sklopu Dana češke kulture na Strmcu kao dio manifestacije Pjesma i riječ na otvorenom. Savez Čeha nam je preporučio da samostalno organiziramo likovnu koloniju nakon što su radovi naših članica i članova bili izloženi u Daruvaru i Prekopakri. Broj sudionika prve likovne kolonije mogao je biti i veći ali smo, nažalost, ograničeni financijskim sredstvima. Nadamo se boljim vremenima pa će kolonija biti i masovnija.

Budući da u našem fundusi već imamo slika i namjeravamo organizirati izložbu, vjerojatno uz cjelovečernji koncert i predstavljanje naše pjevačke i dramsko-recitatorske sekcije – kaže Zdravko Konjić.

Likovna kolonija uvod je u brojne aktivnosti za koje se ovoga ljeta sprema Češka beseda i okolica. Svoj rad prezentirat će u Novom Sadu, Krapinskim Tolicama i Rijeci, na Dužinkama polovicom srpnja u Međuriću i Kutini, a organizirati će i Dan češke kulture u sklopu Novogradiškog ljeta glazbe i kulture.

Related Post

HRVATSKI RATNI VETERANI

Autor - 29/02/2016 0
BJELOVAR / NOVA GRADIŠKA – U posljednja dva tjedna ratni veterani iz bjelovarske udruge Hrvatski ratni veterani sukladno prihvaćenoj reorganizaciji…