Ekipa NK “Posavca” iz Davora pobjednik 25. memorijalnog malonogometnog turnira Cvitković-Vukšić

3409 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – U subotu 30. prosinca u organizaciji Malonogometnog kluba “UNITAS” Nova Gradiška održan je 25. Memorijalni malonogometni turnir Cvitković-Vukšić u spomen na Davorina Cvitkovića i Domagoja Vukšića, članove kluba, hrvatske branitelje koji su poginuli tog 30. prosinca 1991. godine.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa NK “Posavca” iz Davora.

Kao i dosadašnjih godina, prije početka turnira sudionici i organizatori te predstavnici grada posjetili su vječna počivališta naših heroja na gradskom groblju, a potom polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, odali počast.

Turnir je održan u školsko-sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, a sudjelovale su ekipe pionira NK “Sloga” NG, “Budućnost” Rešetari, “Posavac” Davor, “Sloboda” Gornji Bogićevci, potom i veterani – malonogometne ekipe 70-te i “Toro Contra”.

I službeno otvorenje, s obzirom na četvrt stoljeća ovog Memorijalnog malonogometnog turnira, bilo je vrlo svečano. Himnu Lijepa naša otpjevao je a capella Novogradiščanin, već svjetski poznati tenor, Matej Predojević-Petrić. Uslijedila je minuta šutnje za sve poginule hrvatske vitezove, a potom je pozdravne riječi svim sudionicima uputio Milivoj Žakula -Lobo predsjednik Malonogometnog kluba “UNITAS” i vidno emotivno dirnut zahvalio svima koji su pomogli organizaciju turnira, kao i gostima, koji su stigli iz Vukovara- predstavnicima Udruge dragovoljaca HOS-a grada Vukovara, predsjedniku Tomislavu Kovaču i dopredsjedniku Ivici Jurčanu (domaćin im je bio i Alen Glavaš).

Na turniru su bili i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i koordinator za braniteljske udruge grada Vlatko Greiner, a kasnije se pridružio i gradonačelnik Vinko Grgić.

Pehare je, kao i Zahvalnice i Priznanja sudionicima, ali i svima koji su sve ove godine odigrali značajnu ulogu za kontinuitet održavanja turnira, uručila Vanja Cvitković-Kotorac, kćerka poginulog hrvatskog branitelja Davorina Cvitkovića.

Pobjednik turnira je NK “Posavac” Davor, drugo mjesto zauzeo je NK “Sloga” NG, treće mjesto zauzela je ekipa “Budućnosti” iz Rešetara, a četvrto ekipa NK “Sobode” iz Gornjih Bogićevaca.

Zahvalnice su za nesebičnu pomoć pri organizaciji i za višegodišnju suradnju dodijeljene prof. Aleksandru Joviću, posmrtno Ivi Petranoviću, utemeljitelju Memorijala, Rukometnim veteranima Nova Gradiška, Siniši Bukarica te Zdenku Mergedušu, koji je turnir i sudio 21. godinu, kao i Gradu Nova Gradiška, primio ju je gradonačelnik Vinko Grgić, županiji Brodsko-posavskoj, Savezu sportova NG, primio ju je predsjednik Borislav Vidošić te Nogometnoj školi NK “Sloge”.

Related Post