EKO-ETNO ESLO STARA KAPELA UGOSTILO SUDIONIKE 3. PANONSKOG BICIKLISTIČKOG MARAONA (foto)

1035 0

STARA KAPELA, 24. rujna 2011. – Eko-etno selo Stara Kapela, Tunjina i Tucina kuća ugostili su sudionike 3. panonskog biciklističkog maratona. Start ove tradicionalne manifestacije, u koju su uključene sve županije tzv. NUTS ll regije Panonske Hrvatske bio je u petak u Karlovcu, a do Stare Kapele osamnaestorici biciklista iz Karlovačke

županije priključili su se i biciklisti iz ostalih županija, te rekreativci.

Osam županija buduće regije Panonska Hrvatska (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska županija) s međusobnom suradnjom krenule su 2008. godine. Jedan od oblika suradnje jest i Panonski biciklistički maraton kojim se želi propagirati ova regija i ruralni turizam. Kako nam je rekao Pero Huljić, direktor Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, cilj je jačanje turističke prepoznatljivosti, suradnje i promoviranja ruralnog i ekološki prihvatljivog turizma i kontinentalne turističke ponude, a Stara Kapela je upravo takav primjer.

– Svi smo zadovoljni s onim što danas Stara Kapela ima i nudi kao turističku ponudu. Treba zahvaliti stanovnicima ovog malog sela što su ušli u ovaj projekt zajedno s udrugama, i svima onima koji su doprinijeli za razvoj Stare Kapele kao turističke destinacije.Danas je gospodin Antun Staklarević podsjetio na 1993. godinu kada ovo selo nije imalo pristupnu cestu, kada su on, hrvatski branitelji i Hrvatska vojska pokrenuli inicijativu da se riješi problem ceste. Kasnije se nadovezivao događaj na događaj i došli smo do ovog malog turističkog mjesta – kazao je Žarko Butina, pročelnik u općini Nova Kapela, pozdravljajući sudionike biciklističkog maratona, predstavnike županija i državne tajnike u ministarstvima ruralnog razvoja i turizma.

Zadovoljstvo kako se razvija projekt Eko-etno sela Stara Kapela i prerasta u poželjnu destinaciju kontinentalnog turizma izrazio je župan brodsko-posavski Danijel Marušić.

– Povezali smo Panonsku Hrvatsku i radimo za boljitak ove zemlje u kojoj živimo i koju volimo. Danas ne trebamo biti s ničim opterećeni, već se ovdje u Staroj Kapeli družiti i uživati – kazao je župan Marušić.

Ivo Žinić, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Željko Lenart, državni tajnik u Ministarstvu turizma istaknuli su da je Stara Kapela postala dobar primjer razvoja kontinentalnog turizma zahvaljujući Antunu Staklareviću i njegovim prijateljima iz specijalne policije i dr. Antunu Tuciću, te svima koji su u Staroj Kapeli vidjeli svoju perspektivu.

– Ministarstvo turizma je pomagalo kroz razne potpore. Najveća vrijednost je u ljudima i entuzijastima koji su u biti vizionari-kazao je Željko Lenart.

Related Post

IZBORI U HSS- u

Autor - 02/12/2013 0
NOVA KAPELA, 2. prosinca 2013. – U četvrtak , 28. studenog Općinska organizacija HSS-a Nova Kapela održala je redovnu Izbornu…