ELDA JE U TOP 10 NAJKVALITETNIJIH BRENDOVA E-TEKUĆINA U SVIJETU

1264 0

Novi pogon u Prvči kapaciteta je 8 milijuna komada ampula za punjenje elektronskih cigareta što je otprilike i toliko dolara izvoza

 

NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2014. – Ovo je netipična kampanja kazao je u Eldi Tomislav Vlajnić, predsjednik HSP AS brodsko-posavske županije, prilikom dolaska u Novu Gradišku Ruže Tomašić, kandidatkinje za EU parlament.

-Obilazimo mjesta i ljude koji sa svojim idejama, sa svojih desert prstiju i svojim obiteljima stvaraju kruh za sebe i svoje djelatnike te ukazujemo da je to budućnost Hrvatske – kazao je Tomislav Vlajnić.

Bila je to prigoda da Dario Marenić, vlasnik Elde predstavi njeno poslovanje, govori o ambicioznim planovima, novim investicijama i zapošljavanju mladih i stručnih ljudi.


99,99 posto proizvodnje se izvozi

-Ove smo godine preselili u ove prostore Prvči. Prošlu smo godinu završili izuzetno kvalitetno sa vrhunskim poslovnim rezultatima. Izvozimo 99,99 posto proizvodnje. Tehnologiju koju smo uveli posljednjih mjeseci je u cijelosti hrvatski proizvod i rezultat hrvatske pameti na što sam ponosan. Sve komponente, osim dijela kemijskih tvari, su proizvod hrvatskih dobavljača s čime sam posebno zadovoljan. U posljednjih mjesec dana smo izlagali na sajmovima u Americi i Njemačkoj. U Las Vegasu gdje smo ušli u deset najboljih elektronskih tekućina u svijetu i prepoznati kao siguran dobavljač što nam daje poticaj u radu. Naš novi proizvod u pakiranju od 1,5 mililitara tekućine prepoznat na tom sajmu kao najinovatniji proizvod godine u cijeloj industriji. U travnju smo izlagali na sajmu u Frankfurtu koji je prvi specijalizirani sajma elektronskih cigareta. Na najvećem europskom sajmu Vapor Fair u Frankfurtu Elda je predstavila svoju novu liniju e-tekućina 4U i mini 4U ampule za punjenje svih vrsta elektronskih cigareta. Uspostavljeno je preko 50 novih kontakata sa kupcima iz Europe.

Izvozimo u preko 170 zemalja diljem svijeta, imamo dobro educirane ljude i dobre preduvjete za dvoznamenkasti rast i ove godine. Prošle godine rast je bio 65 posto. Uvjeren sam da vrlo brzo možemo doći u ovom pogonu do maksimalne proizvodnje od 8 milijuna komada i otprilike toliko dolara izvoza – kazao je Dario Marenić, vlasnike Elde o njenom razvoju, poslovanju i izvozu.

U Novoj Gradiške se može gradit hotel, skladište i benzinska crpka, ali ne i proizvodni pogon

 

-Na konferencije o elektronskim cigaretama u Londonu u prosincu prošle godine dobili smo istraživanja u kojima se u idućih deset godina predviđa izjednačavanje prodaje tabacco proizvoda sa elektronskim cigaretama. To je signal da idemo u novu investiciju i širenje posla. U gradu imamo 2,5 hektara zemljišta u građevinskoj zoni. Nisam naišao na razumijevanje lokalne vlasti da se dozvoli izgradnja novog proizvodnog objekta zato što je po lokalnim planovima koje je naslijedila na toj građevinskoj parceli predviđena gradnja hotela, motela, skladišta i benzinske crpke, ali gradnja proizvodnog pogona nije moguća. Dovoljno to govori o fleksibilnosti našeg cjelokupnog sustava.

 

Ušli smo zato u investiciju na području Zadra. Zemljište smo kupili, projektiranje će biti gotovo do Božića, a u ožujku naredne godine planiramo početak radova na novom pogonu u kome će raditi do 25 visokoobrazovanih mladih ljudi koji će biti u stanju udovoljiti zahtjevima povećane potražnje.

Moram dodati da je objekt u Prvči i njegovo opremanje dovršeno bez i jedne lipe kreditnog zaduženja jer nisam vidio rješenje u zaduživanju i omče oko vrata koje nude banke.

Related Post

JOŠ JEDAN STEČAJ

Autor - 01/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 1. prosinac 2014. – Trgovački sud u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog radnika Betona i nad tom građevinskom…