REAGIRANJE

1760 0

NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2014. – Ogranak Hrvatskih Laburista u svom iskazu za javnost od 7. svibnja 2014. godine, koje se odnosi na održanu sjednicu GV Grada Nova Gradiška dana 6. svibnja 2014. godine, dali su niz netočnih navoda.

U cilju točnog izvješćivanja javnosti Gradski odbor HDSSB-a, daje sljedeće priopćenje:

 

Nikakav pokušaj destabilizacije i krize u Gradskom Vijeću, zbog rebalansa nije bio, kako se to navodi od strane Laburista. Ovakvim navodom, pokazali su veliko neznanje o tomu kako funkcionira Gradska Uprava, jer da se i nije usvojio rebalans proračuna, grad nastavlja funkcionirati prema ranijem usvojenom Proračunu za 2014. godinu i tu nema nikakve krize.

 

Pošto u izradi prijedloga rebalansa nisu učestvovali Gradski vijećnici iz SDP-a i HDSSB-a, zbog toga su vijećnici iz HDSSB-a, tražili da se to učini. Na tom zajedničkom sastanku, na kojem su bili predstavnici HDZ-a, SDP-a i HDSSB-a usuglašeni su stavovi i izvršena je dopuna rebalansa u odnosu na onu prvu varijantu. Dakle bila je potreba za ovakvim zajedničkim sastankom, kojeg je upravo tražio HDSSB-e.

 

Gradski odbor HDSSB-a, odgovorno radi u interesu svih građana Grada Nova Gradiška i prije svake sjednica Gradskog vijeća razmatra materijale za sjednicu i o svakoj točki dnevnog reda zauzima odgovarajući stav, a ne ide na sjednice mahati rukama kako to neki zamišljaju.

 

Prema tomu ne prihvaćamo ovakvu nestručnu i paušalnu ocjenu Laburista, koji uopće nisu niti upoznati a niti su pročitali što to piše u izmjenama i dopunama Proračuna za 2014. godinu, a žele nekome dijeliti lekcije i pokušavaju skupljati „poene“ temeljem kleveta i insinuacija.

 

HDSSB-e, ima iskusne članove sa potrebnim znanjima, da donosi kvalitetne odluke u interesu Grada i svih građana. To smo radili do sada i to ćemo raditi i u buduće. Sve dobronamjerne kritike ćemo prihvatiti, ali ovakve neistinite, paušalne i netočne nećemo.

 

Nova Gradiška, 08.05.2014.

GO HDSSB-a Nova Gradiška

Related Post

PODRŠKA HDSSB-a

Autor - 04/09/2015 0
OSIJEK 4. rujna 2015. – Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izvijestio je kako je u četvrtak…