ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA: Završen projekt ERASMUS+

2910 0

NOVA GRADIŠKA – Jučer su u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi predstavljeni rezultati projekta ERASMUS+, EU Cooperation for Excellence. Mora se naglasiti da je bilo puno zadovoljstva kod učenika i nastavnika koji su sudjelovali u projektu, a nakon, kako je naglašeno, uspješno odrađenih mobilnosti u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ravnateljica Sanja Müller-Zoričić čestitala je nastavnicima i učenicima, izrazila zadovoljstvo što je projekt uspješno priveden kraju i što su svi zadovoljni s onim što su vidjeli i naučili. Izrazila je nadu da će učenici primijeniti znanje koje su stekli, a škola biti uspješna i na slijedećem projektu koji je prijavljen.

Voditeljica projekta Ivana Gajski Berić je izvijestila o aktivnostima koje su provedene proteklih mjeseci te o dvotjednom boravku učenika i nastavnika u Dublinu u Irskoj. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u projektu i imali strpljenja privesti ga kraju. Dodala je da su dojmovi pozitivni i ima razloga da svi budu veoma zadovoljni i sretni.

Uručile su potvrde koje su učenici i nastavnici dobili od partnera i poslodavaca kod kojih ste bili na praksi u Irskoj.

Provođenje projekta počelo je 1. lipnja prošle godine. Njegova vrijednost je 74.150 eura u cijelosti je financiran od Agencije za mobilnost. Bio je sastavljen od mobilnosti nastavnika, a najvažniji njegov dio bila je dvotjedna stručna praksa za 20 tehničara za računarstvo i 10 komercijalista u Irskoj.

Ravnateljica Sanja Müller-Zoričić, voditeljica projekta Ivana Gajski Berić, Danijel Meseš i Ivan Lozinjak su od 27. studenoga do 3. prosinca 2016. godine posjetili lokalnu razvojnu agenciju u Dublinu, obrazovne ustanove, gospodarsku komoru i lokalne tvrtke u kojima su učenici obavljali stručnu praksu.

Učenici su u Dublinu na stručnoj praksi bili od 29.siječnja do 12 veljače 2017. godine u pratnji nastavnika Aleksandra  Jovića, Zrinke Ivančić i Krunoslava Cvitkovića.

Jučer je prikazan i video uradak nastao tijekom provođenja projekta i boravka u Irskoj.

Hrvoje Đaković, učenik 4. razreda (tehničar za računalstvo), pun je pozitivnih dojmova nakon stručne prakse u Irskoj. Kaže da su puno naučili, a njihov mentor je bio zadovoljan s onim što su oni pokazali, te da su za dva tjedna koliko su bili na praksi puno napredovali.

Roberta Frankić učenica 3. razreda (smjer komercijalist), naglašava da joj je bio interes ići u Irsku kako bi saznala nešto novo i upozna drugu kulturu. Odrađivala je praksu u indijskoj duhovoj trgovini u kojoj se prodaju indijski i tibetanski proizvodi.

-Stekla sam povjerenje što je bilo najvažnije. Praksu sam odrađivala s čovjekom koji je porijeklom iz Indije i koji je po vjeroispovijesti budist. Bez predrasuda o svemu se normalno razgovara, o sličnostima i razlikama. Vidjela sam i ono što u Hrvatskoj nisam. Ima puno različitih ljudi, a jako malo predrasuda. U svakom kafiću ili prodavaonici radi neka osoba koja ima neki hendikep.Dečko s downovim sindromom je radio u kafiću pored trgovine u kojoj sam radila, u drugoj trgovini je radila gluhonijema osoba – kaže Roberta Franić.

Roberta Frankić

Hrvoje Đaković

Related Post

Vatrogasci izravno spasili 30 građana

Autor - 01/01/2021 0
Vatrogasci iz gotovo cijele Hrvatske, zajedno sa svim raspoloživim snagama Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, već peti dan nastavljaju s uklanjanjem…