HRVOJE ŽAKIĆ NOVI JE VODITELJ UPRAVE HRVATSKIH ŠUMA U NOVOJ GRADIŠKI

5183 0

NOVA GRADIŠKA – Od danas se na dužnosti voditelja Podružnice Uprave šuma Nova Gradiška nalazi Hrvoje Žakić. U sastavu UŠP Nova Gradiška nalazi se 9 šumarija, od Jasenovca na zapadu do Trnjana na istoku, te Radna jedinica Mehanizacija, transport i građevinarstvo. Dužnost je preuzeo od Marinka Stojića koji je otišao na dužnost stručnog suradnika za strategiju i razvoj Hrvatskih šuma u Zagrebu.
Hrvoje Žakić dipl. ing. šum. rodom je iz Cernika. U političkom životu aktivan je kao član HDZ-a i u Općini Cernik obnaša dužnost Predsjednika Općinskog vijeća.

Iako se nakon završene gimnazije uspio upisati na studij šumarstva i veterine, odabrao je šumarstvo i kako kaže, nije se pokajao.

Iza novog voditelja Podružnice Hrvatskih šuma u Novoj Gradiški je 17 godina rada u struci.

-U ovih 17 godina rada u struci, prošao sam “iz čizama”, od mjesta revirnika i uređivanja šuma, do sadašnjeg položaja. Posljednje četiri godine radio sam na radnom mjestu rukovoditelja komercijalnog odjela. To je dosta zahtjevan i odgovaran posao jer se radi o godišnjoj prodaji vrijednoj oko 140 milijuna kuna. Nadam se da ću na temelju stečenog iskustva i znanja nastaviti uspješno raditi na poslu voditelja na dobrobit ustanove i svih njenih djelatnika.

Nadam se da će Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška nastaviti dobro funkcionirati u budućnosti, pa i bolje. Namjera mi je prvenstveno vratiti dio zaposlenih u ova naša regionalna područja, jer šumarstvo se obavlja na regionalnom, ruralnom području. Mislim da tu moramo dati puno više obola, kako bi posebice pomogli zapadnoj Slavoniji, jer znamo kakva je trenutna situacija na našem području, kolika je depopulacija i koliko ljudi odlazi. Smatram da kao javno poduzeće moramo pokušati ulagati u područja gdje šuma raste – kaže novi upravitelj novogradiške Uprave šuma Hrvoje Žakić.

Related Post

„PODUZETNIČKI IMPULS 2013.“

Autor - 09/08/2013 0
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava su potpisali Dražen Pros, zamjenik ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta, gradonačelnik Nove Gradiške Željko…