ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA

1732 0

NOVA GRADIŠKA, 17. listopad 2014. – Od ove godine i Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška pridružuje se obilježavanju dana kravate.

 

Dana 18. listopada Hrvatska i svijet slave Dan kravate. Svežimo kravatu i, družeći se s drugima, podsjetimo na vrijednosti koje simbolički prenosi: ljudsko dostojanstvo, zrelost, slobodu i odgovornost., kulturu komunikacije i uljudnosti, poslovnu uspješnost, važnost nekih životnih trenutaka i svečanosti…

 

Izražavajući iste vrijednosti za sve ljude, kravata djeluje kao globalni simbol koji nas ujedinjuje. Dan kravate nije samo prigoda za iskazivanje stava uvažavanja kravate kao općeprihvaćene društvene i estetske vrijednosti i bitne sastavnice kulturnog nasljeđa. Neizmjeran potencijal likovnih i izražajnih mogućnosti kravate istodobno omogućuje iskazivanje različitosti, različitih identiteta. Svaka osoba za određenu priliku odabire kravatu po svom izboru i veže je na svoj način: od klasične i leptir kravate, do rupca i šala. Taj izazov kreativnosti postavili smo i pred naše učenike. Danas 17.10.2014. svi koji su prihvatili izazov došli su u školu sa svezanim kravatama.

 

Od ove godine i Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška pridružuje se obilježavanju dana kravate. Donosimo nekoliko fotografija zabilježenih ispred škole.

 

Autor Mira Linjaković, prof.

Related Post