Folkloraši zaključili ovogodišnje iznimno uspješno Novogradiško glazbeno ljeto

2339 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 20. kolovoza 2018. – Uobičajeno za Novogradiško glazbeno ljeto četvrta večer je i ove godine, zahvaljujući HKUU “Trenk” kao organizatoru, bila posvećena folklorašima i tradicijskoj kulturnoj baštini.

Uz HKUU Trenk i Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška, u bogatom kulturno-umjetničkom programu svoj su doprinos dali Matica hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška, TS “Tringelt”, Pjevačka skupina “Pet plus” i KUD “Berde” iz Brestovca.

Članove društava i brojne poklonike folklora i kulturne baštine okupljene na središnjem gradskom trgu i Ulici slavonskih graničara pozdravile su Verica Vuković predsjednica HKUU Trenk, a u ime organizatora 23. Novogradiško glazbenog ljeta Dinka Matijevioć direktorica Turističke zajednice.

-Zahvalni smo Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška što nam je poklonila povjerenje da organiziramo ovu folklornu manifestaciju. Prve tri godine održavanja Novogradiškog glazbenog ljeta” bili smo organizatori ove manifestacije. Drago nam je što smo i ove godine dobili povjerenje i nastavili tradiciju – istaknula je Verica Vuković.

Pjevalo se i plesalo u povorci koja je prošla središnjom gradskom ulicom, a potom i na pozornici.

Večer folklora i tradicijske baštine i ove je godine na svoj osebujan način vodio Silvio Stilinović. Druženje sudionika posljednje večeri Novogradiškog glazbenog ljeta, uz pjesmu, svirku i ples, nastavljeno je i poslije službenog programa.

 

Related Post