POLICIJA UZALUD UPOZORAVA: Voze brzo, piju, usput telefoniraju, a treba ih i vezati

1739 0

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 13. do 19. kolovoza 2018. godine, u okviru preventivno represivnih aktivnosti, utvrdili su ukupno 436 prometnih prekršaja. Unatoč kontinuiranim policijskim kontrolama i dalje su najbrojniji prekršaji: brzina, pojas, alkohol i mobitel. Utvrđeno je 241prekršaj nepropisnih brzina, 33 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,15 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici su između ostalih, zaustavili dva rekordera, koji su na autocesti A3, jurili nevjerojatnim brzinama od 231 iod 255 km/h, te se čini kao da pojedini vozači ne mare za vlastiti život. Takvim brzinama mogli bi se odvesti ravno u smrt ili postati invalidi do kraja života, a da se ne spominje opasnost koju predstavljaju za druge nedužne sudionike u prometu.

Najvećom brzinom od 255 km/h kretao se BMW, kojim je upravljao 37-godišnjak iz Njemačke, te 231 km kojim je upravljao 54-godišnjak iz Turske.

Isto tako, u naselju su zaustavljena dva rekordera (Stari Slatinik i Batrina), kod kojih je utvrđena je brzina od 108 km/h i 135 km/h. Jureći takvim brzinama pojedinci su opasnost ne samo za sebe, već i druge nedužne sudionike u prometu.

Drugi su pak, alkoholizirani sjeli za upravljač osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola (2,20 promila), očitana je u organizmu 32-godišnjaka u Slavonskom Brodu.

Policija i ovom prilikom apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni, čuvaju svoj život i živote drugih, te se pridržavaju prometnih propisa.

Related Post