FOTO REPORTAŽA: Obilježen Dan civilne zaštite i dan zaštite i spašavanja

981 0

2. ožujka 2011. – U povodu obilježavanja 1. ožujka, Dana civilne

zaštite i dana zaštite i spašavanja, jučer je u dvorani HVIDRE u Slavonskom Brodu održana je svečana sjednica na kojoj su ujedno dodijeljenegodišnje nagrade Državne uprave za zaštitu i spašavanje kao i pohvale zapovjednika civilne zaštite. Zbog iznimnih zasluga i kvalitetnog rada za vrijeme prošlogodišnjih poplava koje su zadesile šire područje Brodsko-posavske županije i grada Slavonskog Broda, nagrađen je Stožer zaštite i spašavanja Brodsko – posavske županije, a nagradu je osobno uručio ravnatelj Državne uprave zaštite i spašavanje Damir Trut.

Među ostalima, nagrađeni su i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, te Hrvatska gorska služba spašavanja iz Požege. Župan Danijel Marušić tom prigodom istaknuo je važnost Službe civilne zaštite pogotovo u sjeni najnovijih zbivanja na Novom Zelandu gdje je potres uzrokovao brojne ljudske i materijalne štete. Župan Marušić također je pohvalio rad svih službi u sastavu županijskog Stožera zaštite i spašavanja kako za vrijeme lipanjskih poplava tako i sada u naporima da se građanima Slavonskog Broda i okolnih naselja osigura čisti zrak, te izrazio nadu da se rad Stožera usmjeri na prevenciju a ne na sanaciju mogućih katastrofa.

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite pred Središnjim Križem na Gradskom groblju, položeni su vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja, a na gradskom Korzu održana je i pokazna vježba “Slavonski Brod 2011” kojom je simulirana akcija spašavanja na pružanju pomoći i spašavanju osoba na vodi, gašenju požara i sanaciji onečišćenog okoliša na rijeci Savi.

Related Post