POGINUO SPAŠAVAJUĆI PTICE

642 0

SLAVONSKI BROD, 4. siječanj 2010. – Jučer oko 15.05 sati na kolniku

županijske ceste 4212 kod Gornje Vrbe, u prometnoj nesreći smrtno je Stradao D.Š. (54) iz Zadubravlja, a dvije osobe su ozlijeđene. Prema prikupljenim saznanjima tijekom očevida, prometna nesreća se dogodila kad je 54-godišnjak upravljajući automobilom Dacia Supernova, u izbjegavanju jata divljih ptica koje su iz odvodnog kanala istrčale na kolnik, pomaknuo vozilo ulijevo. Nakon toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku, te je u kočenju udario u teretni automobil Citroen Berlingo, kojim je iz suprotnog smjer upravljao 20-godišnji vozač.

 

U ovoj prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja je preminuo 54-godišnjak, čiju smrt je liječnica konstatirala u 15.30 sati. Teške tjelesne ozljede zadobila je 52-godišnja suvozačica iz vozila Dacia Supernova, a 20-godišnji vozač teretnog automobila je lakše ozlijeđen. Oboje su prevezeni i zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

 

Mrtvo tijelo 54-godišnjaka je prevezeno na Odjel patologije u Opću bolnicu, gdje će se danas po nalogu istražnog suca obaviti obdukcija.

 

Za vrijeme trajanja očevida od 15.15 do 19.35 sati, na ovoj županijskoj cesti, promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno uz regulaciju prometnih policajaca.

 

O prometnoj nesreći slijedi obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. (slike M.Vrkljan – sbplus)

Related Post