UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA – Informatički tečaj

596 0

NOVA GRADIŠKA, 15. svibanj 2012. – Globalna ekonomska kriza

rezultirala je drastičnim povećanjem nezaposlenosti, što je naročito pogodilo rizične skupine društva- između ostalog i mlade s manje mogućnosti. Pripadnici te skupine su i naši članovi.

 

Udruga gluhih i nagluhih u sklopu projekta ”Novi početak-New start”, podržanog od strane iDemo Institute of Democracy, organizirala je tečaj informatike namijenjen mlađim članovima udruge (do 40 godina) i roditeljima gluhe i nagluhe djece čiji je cilj bio informatičko opismenjavanje kako bi povećali svoje mogućnosti na sve rigoroznijem tržištu rada, i na taj način prevladali probleme zapošljavanja, samozapošljavanja, školovanja i uključivanja u život društvene zajednice.

 

Tečaj koji je provođen u Centru za informatiku Nova Gradiška, ovih je dana završen. Većina od 20-tak polaznika je uspješno položila tečaj, te će im zvanje operatera na računalu biti upisano u radnu knjižicu. U Centru za informatiku jučer su polaznicima koji su uspješno položili tečaj uručene diplome.

 

Udruga se ovim putem, u ime svih polaznika, zahvaljuje Centru za informatiku na uspješnoj suradnji, te se nadamo kako će stečeno znanje biti osnova uključivanja na tržište rada mladima s manje mogućnosti.

(Josip Brozović,mag.iur.)

Related Post