POLICIJSKO IZVJEŠĆE – Varao na cestarini

891 0

15. svibanj 2012. – Policijski službenici Odjela kriminalističke

policije su proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, potvrdivši sumnju u kazneno djelo prijevare. Utvrdili su da je on, od lipnja do prosinca 2010. godine kao vozač teretnog vozila u više navrata lažno prikazivao kraće od stvarno korištene relacije autoceste, plaćajući pritom manje iznose. Na takav način je oštetio HAC za nekoliko tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv 31-godišnjaka dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi.

 

Porušio reklamne panoe

 

Jučer oko 18.20 sati na kolodvoru u Slavonskom Brodu, 48-godišnjak je oštetio postavljene reklamne panoe. Policija je uputila pravnu osobu oštećenog poduzeća na dostavu odštetnog zahtjeva. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 48-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari.

 

Vozio unatoč zabrani

 

Policijski službenici Interventne jedinice policije su sinoć oko 21.40 sati na naplatnim kućicama Lužani, utvrdili prometni prekršaj i potvrdili sumnju u kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Isključili su iz prometa 54-godišnjeg vozača, kojeg su policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod uhitili i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Pritom su utvrdili da je 54-godišnjak upravljao osobnim automobilom iako mu je prethodno izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od godinu dana. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,87 promila. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava, a uručen mu je i prekršajni nalog.

Related Post