GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

1461 0

NOVA GRADIŠKA, 11. lipanj 2015. – Ravnateljica Gimnazije Nada Peleh-Serenčeš danas je organizirala prijam za učenike koji su sudjelovali na natjecatelje na županijskim i državnim natjecanjima.

Uručila im je priznanja i knjige, a priznanja su dobili i njihovi mentori. Priznanja su dobili učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskom i državnom natjecanju iz znanja u različitim predmetima i sudjelovali na smotrama i festivalima. Priznanja su uručile, ravnateljica prof. Nada Peleh-Serenčeš i pedagoginja prof. Ljuljana Vidmar.

 

– Ovu našu malu svečanost nekoliko godina pripremamo kako bismo dali priznanje našim učenicima i profesorima. Priznanje u želji za znanje – ja bi to tako nazvala. Kaže se da je znanje ukras u obilju, a zakon u oskudici. Kad ja to kažem može zvučati i malo otrcano jer sam to više puta citirala, ali kad to kaže veliki Aristotel, koji je to rekao prije više od četiri tisuće godina, onda to ima svoj značaj i svoju veličinu. Zaista, znanje je ukras u obilju, a zakon u oskudici. Ono što čovjek nauči, što stavi u svoju glavu i vještine koje nauči rukama, nitko mu ne može oduzeti. To je na neki način vaš miraz za budućnost. Kad nešto naučite i znate, onda možete bit sigurno da će te se u životu naći. Može tu biti i teškoća, ali to je ta garancija u znanju – kazala je prof. Nada Peleh-Serenčeš.

Priznanja su dobili: KARLO SZABO za osvojeno 1. mjesto na županijskom i 8. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, MARK D. VIDOVIĆ za osvojeno 2. mjesto i ENA TOMIČIĆ za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika, DOMAGOJ MIKOJEVIĆ za osvojeno 1. mjesto i ANTEA ĐURIĆ za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, HELENA KULUNDŽIĆ za osvojeno 1. mjesto i ALEN MATKOVIĆ za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, MATEJ PLAVAC za osvojeno 2. mjesto na županijskom i 2. mjesto na državnom natjecanju iz geografije, MONIKA DEVIĆ za osvojeno 1. mjesto, DORIAN EMANOVIĆ za osvojeno 3. mjesto, IVANA JANIĆ za osvojeno 3. mjesto, MATEA STANIŠIĆ za osvojeno 2. mjesto i LAURA GUBIĆ za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, KARLO SZABO za osvojeno 2. mjesto i MATEJ PLAVAC za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije, DOMINIK DAUTOVIĆ za osvojeno 1. mjesto, MATEJ PLAVAC za osvojeno 2. mjesto i EMANUEL BRAĐAŠEVIĆ za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, EMANUEL BRAĐAŠEVIĆ za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju „OTPISUJMO SUSTAVE“, KARLO SZABO za osvojeno 1. mjesto na županijskom i 4. mjesto na državnom natjecanju iz informatike, VEDRAN KAPETANIĆ za osvojeno 4. i 1. mjesto i MATEA STANIŠIĆ za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike.

 

Priznanja su dobile i sportske ekipe. ŽENSKA EKIPA U ODBOJCI za osvojeno 1. mjesto na županijskom i 2. mjesto na regionalnom natjecanju, ŽENSKA EKIPA U BADMINTONU za osvojeno 1. mjesto na županijskom i 4. mjesto na regionalnom natjecanju, ŽENSKA EKIPA U KROSU za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju, MUŠKA EKIPA U RUKOMETU za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju, MUŠKA EKIPA U KROSU za osvojeno 3, mjesto na županijskom natjecanju, MUŠKA EKIPA U KOŠARCI za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju, MUŠKA EKIPA U BADMINTONU za osvojeno 1. mjesto na županijskom i 4. mjesto na regionalnom natjecanju i MUŠKA EKIPA U ODBOJCI za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju.

 

Priznanja su dobili mentori LJILJANA PTAČNIK, JOSIP VUCIĆ, IVANA ŠKARICA-MITAL, DANIEL BEDENČIĆ, IVANA BARIŠIĆ, ĐURĐICA ERŽIĆ, BRANKA KUŠENIĆ, JOSIP SOKIĆ, KSENIJA ARTUKOVIĆ, RADMILA GAŠPAROVIĆ I SNJEŽANA MILINOVIĆ.

 

Related Post