INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA

3307 0

NOVA GRADIŠKA, 4. veljače 2014. – 29 nastavnika i stručnih učitelja iz sektora tekstila i kože sudjelovalo je u projektu mobilnosti LDV VETPRO FATAL održanom u Padovi u Italiji od 6. do 12. siječnja 2014. godine.

Sudionik je bila i Goranka Nikiforov, dipl. ing., nastavnica Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

 

Cilj mobilnosti nastavnika je stručno usavršavanje i stvaranje suradnje između institucija i asocijacija uključenih u strukovno obrazovanje u području modne, tekstilne i kožarske industrije, razmjena iskustava s talijanskim nastavnicima i stručnim učiteljima, upoznavanje s kurikulumima za tekstilna i kožarska zanimanja, načinom provođenja stručne prakse, cjelokupnim procesom naukovanja za tekstilna i kožarska zanimanja.

 

Boraveći u Italiji, sudionici su se upoznali i s gospodarskim mogućnostima regije Veneto, ali i njenom kulturnom baštinom te unaprijedili znanje talijanskog jezika.

 

Primjeri dobre prakse u procesu teorijske nastave i rada stručnih učitelja s naučnicima doprinijeti će višoj razini pedagoškog rada, atraktivnosti tekstilnih zanimanja te stvoriti temelje za daljnju suradnju u razvoju stručnih programa za pojedina tekstilna zanimanja u skladu sa zahtjevima tržišta rada.

 

Realizacijom ovog projekta stvoren je i temelj za daljnju suradnju između institucija i asocijacija uključenih u strukovno obrazovanje. (IOŠ)

Related Post

Dani tehničke kulture

Autor - 04/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2011. – Zajednica tehničke kulture grada Nova Gradiška u subotu i nedjelju organizirala je Dane tehničke…

ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA

Autor - 29/06/2016 0
NOVA GRADIŠKA – U svečanom ozračju 27. je lipnja u novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi ispraćena generacija maturanata 2015/2016. Toplim…