KONCERT U ADVENTU

758 0

Došašće „je vrijeme kada svako srce dršće nekim djetinjim veseljem u očekivanju skorih božićnih radosti. To je vrijeme kada se na naše duše spušta mir, kada ljudi sve jasnije osjećaju blizinu Božanstva koje je dolazi na ovaj svijet da bi sebi privuklo svako srce.

Sve u Došašću kao da šapuće o Njegovu dolasku. I polumrak onih dragih zornica, i adventske pjesme i ono treperavo blistanje svijeća u polutamnim oltarima. U sve tom kao da iskri duboka čežnja dugih vjekova prije Krista za onim Obećanim, koji je imao doći, kao da govori blažena slutnja da dan Njegova pohoda nije daleko. Mi kršćani tada se sjećamo da je on već tu i da smo mi sretni baštinici drevnih obećanja. I mir i sreća sjeda tada na naše duše…“(www.katolici.hr)

 

Učenici i nastavnici GLAZBENOG ODJELA pri Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ Nova Gradiška pozivaju sve ljubitelje glazbe na tradicionalni ADVENTSKI KONCERT koji će se, u čast Dana Grada i blagdan Župe BZBDM, održati u prekrasnoj baroknoj crkvi sv.Terezije Avilske u Novoj Gradiški u srijedu 3.prosinca 2014. u 19,00 sati.


Radujemo se Vašem dolasku

 

Related Post

OŠ „MATO LOVRAK“

Autor - 30/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 30. siječanj 2013. – I ove je godine OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške domaćin sportsko-zabavnog natjecanja Lino…