GO OraH-a NOVA GRADIŠKA OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

500 0

NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2015. – Gradski ogranak OraH-a Nova Gradiška na čelu s predsjednikom ogranka Dejanom Ivankovićem, članom foruma ogranka Josipom Bošnjakom i stručnim vanjskim suradnikom i simpatizerom dr. Dragoljubom

Kocićem obilježili su Međunarodni dan starijih osoba posjetivši štićenike Obiteljskog doma „Grgić“.

 

 

Uz srdačan doček domaćina i veselu atmosferu orahovci su popričali s umirovljenicima o zdravlju i ostalim problematikama koje prate ljude tzv. treće životne dobi. Uz voće i prirodne sokove podijelili su im jabuke iz ekološkog uzgoja što na skroman način simbolizira dio politike OraH-a, odnosno održivi razvoj Hrvatske i gospodarski prosperitet kroz, u ovom slučaju, eko-uzgoj.

Štićenike Obiteljskog doma „Grgić“ posjetom je oduševio dr. Kocić koji je prezentirajući svoj autorski DVD, jedinstven u Europi, o pružanju prve neodgodive hitne pomoći i uporabi AVD uređaja, educirao štićenike ali i osoblje doma, te svojim iskustvom i savjetima oplemenio i pokazao svrhu ove posjete. Istaknuo je, da se stariji, bez obzira u kakvoj se životnoj, zdravstvenoj i ekonomskoj situaciji nalazili, ne smiju predat, te da trebaju biti fizički i mentalno aktivni koliko god mogu.

-Temeljna poanta je da budu vedri i da vole život i na taj način utječu na održavanje kvalitete fizičkog i mentalnog zdravlja, tj. na kvalitetu i produljenje života – istaknuo je dr. Kocić.

 

– Iako smo mlada stranka u svom programu imamo razrađene politike za svaki sektor društvenog uređenja. Tako imamo politiku i stav prema umirovljenicima, odnosno osobama treće životne dobi. Program se osvrće ponajviše na one koji su u najosjetljivijoj skupini, bilo da se radi o slabom imovinskom i ekonomskom stanju ili o ljudima narušenog zdravlja.

Možda se javnosti činimo kao stranka koja je orijentirana prvenstveno na mlade, no, kako sam već naveo, imamo programe te shodno njima vodimo i vodit ćemo brigu za sve dobne skupine građana u RH. Gradski ogranak OraH-a Nova Gradiška posebno će se, uz mlade, orijentirati upravo na umirovljenike jer su ove dvije skupine u najinferiornijem položaju u Novoj Gradiški. – istaknuo je Dejan Ivanković, predsjednik GO OraH-a Nova Gradiška.

 

OraH je najmlađa stranka u Novoj Gradiški. Unutarstranački izbori za GO NG održani su 9. kolovoza 2015. na kojima je izabrano vodstvo.

Predsjednik je Dejan Ivanković, a potpredsjednici Sandra Žajgar i Ivan Maričević. U Forumu GO-a su Josip Bošnjak, Martina Samardžić, Jasmin Ismaili i Chantal Ivanković. Predsjedništvo i Forum su za tajnika izabrali Kristijana Galetića.

 

Related Post

HDZ-ovci izabrali svoje kandidate

Autor - 09/11/2011 0
  Po okončanju postupka predlaganja, u miroljubivoj atmosferi, pristupilo se tajnom glasanju za četrnaest, od šesnaest, po abecednom redu složenih…

SDP POBJEDNIK

Autor - 21/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2016. – Prema neslužbenim rezultatima SDP je pobjednik danas održanih prijevremenih izbora. Lista SDP-a i Hrvatskih…

PRVE IZJAVE ŽELJKA BIGOVIĆA

Autor - 03/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. svibnja 2013. – Razlikom od 55 glasova u dramatičnoj završnici drugoga kruga lokalnih izbora za gradonačelnika i…