GOSPINO POLJE – Oproštaj od Gospe

675 0

29. listopad 2012. – Na Gospinom polju iznad Bilog Briga,

u župi Vrbova, u nedjelju, 28. listopada, domaći župnik Stjepan Bakarić, slavio je misu zahvalnicu i zadnju ovogodišnju svetu misu u ovom malom, ali rado posjećivanom prošteništu.

 

Svete mise na Gospinom polju budu svake nedjelje od početka svibnja do kraja listopada, a onda još i na Dan domovinske zahvalnosti te za Malu i Veliku Gospu. Uoči blagdana Male Gospe misu ovdje redovito slavi požeški biskup, Antun Škvorčević.

 

Na misi protekle nedjelje, okupili su se Marijini štovatelji, unatoč kiši i hladnoći. Nakon prilike za svetu ispovijed, zajedničke krunice i svete mise na čast Gospi, vjernici su zapjevali „Tebe, Boga, hvalimo“, u znak zahvalnosti za ovo mjesto i drevni, čudotvorni Gospin kip, uz kojega su mnogi zadobili milosti, koje je Gospa isprosila svojoj djeci kod Isusa i Nebeskog Oca. Ovogodišnja hodočašća tako su „službeno“ završila na Gospinom polju, iako nema dana, a to najbolje mogu potvrditi Bilobrišci, da na Gospino polje netko ne dođe. Puno je onih koji u svojim brigama i potrebama ovdje žele biti sami pod Gospinim okriljem i moliti. Tako će vjernici u manjim skupinama ili pojedinačno dolaziti sve do proljeća, kada će ovo malo i ljupko mjesto, u srcu prirode, ponovo oživjeti za hodočašća i mise.

 

Autor: Višnja Mikić

Related Post