KONCERT „POMOZIMO DRAGANU“ – ALTRUIZAM I ZABAVA ISTODOBNO

1015 0

NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2010. – Humanitarni koncert

„Pomognimo Draganu“ održan je u petak u organizaciji Udruge UMPASK u dvorani Društvenog doma. Obol ovoj humanitarnoj akciji dali su članovi Gradske limene glazbe koji su i otvorili koncert, „3 gitare“, „Road spiders“ i Bender, rock skupina iz Novske koja je publiku počastila brojnim novijim rock hitovima kao i autorskim skladbama. Ulaz na koncert se plaćao simboličnih 10 kuna, a za one koji su se te snježne večeri zatekli u „Društvenom“ bio je to kvalitetan izlazak. Bilo je starijih i mlađih posjetitelja, moglo se naručiti piće, tako da je ovaj humani projekt prerastao u dobro druženje.

Koncert je bio organiziran za Dragana Petranovića koji boluje od teške i dosta neistražene bolesti Multiple skleroze već dugih 15 godina. Multipla skleroza je najčešća bolest živčanog sustava koja sporo napreduje, a javlja se kod osoba starosne dobi od 20 do 40 godina. Nakon prvih simptoma, opće slabosti, smanjenja vidne oštrine, gubljenja snage u nogama i poremećaja koordinacije pokreta, u kratkom roku oboljeli je “vezan” za kolica. Od tada bolest napreduje u intervalima, stalno… se pogoršava što je nažalost slika te bolesti. Dosadašnje liječenje ne daje željene rezultate, osim eventualno u usporavanju opake bolesti s kojom se oboljeli već tako dugo bori.  

Sada se ipak pojavila nada za većinu oboljelih od te bolesti. Nada u obliku vrlo jednostavnog kirurškog zahvata kojim se “oslobađaju” vratne vene i olakšava dotok krvi do mozga. Zahvat je prvi učinio dr. Zamboni iz Italije, čija je žena također bolovala od Multipleskleroze. Bila u isto tako vrlo teškom stanju, a sada hoda i puno joj je bolje. Operirao je više od 100 bolesnika i svi osjećaju velike pomake. Iste operacije se izvode u Nišu. Pomognimo da se Dragan “oslobodi” i da osjeti velike pomake u zdravlju i životu.  

Organizacijom koncerta prikupljala se pomoć za Dragana da se nakon dugih 15 godina pokuša izliječiti od te opake bolesti, prikupi novca i smanje troškovi zahvata.

 

Novčani prilozi mogu se slati na žiro račun broj 2360000-3112763187, Zagrebačka banka,DRAGAN PETRANOVIĆ,DALMATINSKA 22, 31000 OSIJEK

UMPASK se zahvaljuje svim posjetiteljima i donatorima.

 

Related Post