GOSPINO POLJE: Slavio se Dan zahvalnosti majkama, a tim povodom uprizoren je dio povijesti Gospinog polja

1674 0

Autorica Višnja Mikić
Na kraju igrokaza djeca su predala ruže svojim majkama, a onda su bukete cvijeća odnijela pred Gospin lik
BILI BRIG – GOSPINO POLJE – Prve nedjelje svibnja počele su ovogodišnje mise na Gospinom polju. U nedjelju, 12. svibnja, bilo je još svečanije na ovom povijesnom i milosnom mjestu jer se slavio Dan zahvalnosti majkama, a tim povodom uprizoren je dio povijesti Gospinog polja, odnosno Dubovca. Učinili su to učenici Područne škole Bili Brig, a sve su pripremili sa svojim učiteljima, Zoranom Komesarovićem i Mirtom Ocvirek.
Vjernici su na Gospinom polju vidjeli igrokaz „Od Dubovca drevnog pa do naših dana“ ili kako reče domaći župnik, Stjepan Bakarić „Dođi nam, dođi, draga Gospo, u svoju staru postojbinu“.
Prikazan je tijek povijesti i događanja na Dubovcu od početka 13. stoljeća sve do naših dana, a učitelj Komesarović u sve je spretno utkao legendu o Gospinom polju. Programom se željelo zahvaliti za sve milosti nebeskoj Majci, Gospi s Gospinog polja, ali i svim majkama za brigu, suze, žrtvu i ljubav prema svojoj djeci.
Na kraju igrokaza djeca su predala ruže svojim majkama, a onda su bukete cvijeća odnijela pred Gospin lik.
Kao i svake nedjelje program na Gospinom polju počeo je krunicom, a onda i misom koju je slavio župnik Bakarić. Vjernici su i ovog proljeća pohrlili na to posebno mjesto gdje je marijanska pobožnost prisutna gotovo 770 godina.

Related Post