GOTOVO IDILIČNA SITUACIJA NA GRADSKOM VIJEĆU

722 0

Idilu je u nastavku sjednice pomutio gradonačelnik Željko Bigović izvijestivši o nezavidnom stanju  gradskih financija i praznoj gradskoj kasi

 

NOVA GRADIŠKA, 20. lipanj 2013. – Josip Mikšić (HDSSB) danas je ponovo zasjeo na stolicu predsjednika Gradskog vijeća. Na konstituirajućoj sjednici odluka vijećnika je bila jednoglasna kao i u slučaju izbora Dražena Oršulića (HDZ) i Franje Kikića (SDP) za dva potpredsjednika Vijeća.

 

Članovi gradskog vijeća su:

DRAŽEN ORŠULIĆ, dr.med., ANA SUBIĆ, dr.med.dent., ŽELJKO BEŠLIĆ, dipl.ing., MIROSLAV PRPIĆ, dipl.ing. arh. , LJILJANA PTAČNIK, prof. i VLADO RADOŠIĆ (svi HDZ/HSLS), VINKO GRGIĆ, dipl.ing.arh., FRANJO KIKIĆ, spec.publ.adm., MARIJAN RADIĆ, ZORICA POPOVIĆ, MELITA IVANOVIĆ (umjesto MIRKA GOLOVRŠKOG dipl. pedagog) i IGOR MOKRICKI, dr.med.internist (svi SDP), DAMIR JAPUNDŽIĆ, dr.med., JOSIP MIKŠIĆ, dipl.ing., DUBRAVKO GUBIĆ, ing. i LJEPŠA RAKAS-VUJČIĆ dr. med. – srpska nac. manjina (svi HDSSB/ZELENI HR, ZORAN JUKIĆ dr. sc. (HSS) i JASMINKA ŽUŽIĆ (HSP AS- NEZAVISNA LISTA MILANA BITUNJCA .- BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO)

Gotovo u idiličnoj situaciji s punim ustima tolerancije i zaklinjanja u interese grada sve odluke na konstituirajućoj sjednici, nakon usklađivanja stavova Klubova vijećnika, jednoglasno su usvojene. Idilu je u nastavku sjednice pomutio gradonačelnik Željko Bigović izvijestivši o nezavidnom stanju s gradskih financija i praznoj gradskoj kasi o čemu ćemo naknadno pisati.

 

Dogovori pa i s SDP-om

 

-Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Vjerujte da ću ovu dužnost obavljati onako kako to zakon i Statut Grada Nove Gradiške od mene budu zahtijevali. Ova sjednica govori da ćemo ići u pravom smjeru. Želim da probamo ispraviti nepravde koje su učinjene i kojih ima, a da li će netko odgovarati to će se vidjeti. Gradska vijećnica nije sudnica, ne sudi se ljudima već se iznose samo činjenice. Smatram da ćemo za četiri godine sigurno pomaći s mrtve točke po pojedinim stvarima. HDSSB-e je s HDZ-om ušao u ovu suradnju isključivo na temelju projekata. Imamo čvrstu garanciju da ćemo se o svemu dogovarati što bi sada proširio i na oporbene vijećnike SDP-a. – kazao je Josip Mikšić.

 

U vijećnici zadnju riječ moraju imati vijećnici

 

-Želim, rekao sam to i u predizbornoj kampanji, da ova vijećnica bude mjesto demokracije. Mi vijećnici ovdje odlučujemo. Rekao sam to i našem gradonačelniku, onda kandidatu, a to kažem i danas da je gradonačelnik sa svojim zamjenicima ovdje gost. Ovdje zadnju riječ dajemo mi vijećnici. Nažalost, prošli gradonačelnik tu je uvijek zadnji davao svoju riječ. Ne samo zadnju riječ, nego i odluku i njegova je bila završna. Vijećnica je mjesto demokracije i mjesto gdje mi moramo, možemo, smijemo i trebamo odlučivati, davati prijedloge i da se ne dijelimo na lijeve i desne, SDP i ostale. Mi imamo većinu ali vas apsolutno uvažavamo (SDP) sve vaše dobre planove i programe. Ljude koji su u Novoj Gradiški i izvan treba uključiti. Ovo govorim kao obični građanin, za nas i za našu djecu jer treba postaviti pitanje gdje će živjeti, gdje će se vratiti, hoće li se vratiti i gdje će raditi. Mi jesmo trenutno na vlasti kao što je bio i SDP do jučer, ali ubuduće idemo svi zajedno dati podršku gradonačelniku sa zamjenicima. Mi gradski vijećnici, preko Klubova vijećnika moramo tome doprijeti. Mora biti zajednički dogovor za točke dnevnog reda i za usvajanje. Naravno da će biti drugačijih i suprotstavljenih razmišljanja. Tu smo da se dogovorimo što treba napraviti. Neke stvari se moraju i mogu, rekao bih napraviti i bez novaca ili sa malo novaca ali sa dobrom voljom. Nadam se da ćemo kao Grad preživjeti ovu godinu, a naredne s ozbiljnim projektima i s ozbiljnim pristupom rješavati stvari. Kolege iz SDP-a molimo, pošto su njihovi na vlasti u Zagrebu, da pripomognu u interesu grada – kazao je dr. Dražen Oršulić (HDZ).

 

 

Vijećnici SDP-a  žele pomoći

 

Konstruktivan rad Gradskog vijeća bez nadglasavanja očekuju gradonačelnik Željko Bigović i Dubravko Gubić (HDSSB).

-Imamo puno posla, neće biti lako ali sami sebi možemo puno olakšati ako surađujemo i budemo konstruktivni, prije svega transparentni. Rekli smo u razgovorima da ne možemo sprečavati drugu stranu (SDP) ako bude imala projekte za dobrobit grada i mi ćemo ih podržati – kazao je Gubić.

Za transparentnost i suradnju bili su i Marijan Radić i Franjo Kikić (SDP).

-Morate vjerovat da SDP-e i njegovi sigurno stoje na putu da pomognu svom gradu. Stojimo na raspolaganju i budite sigurni da hoćemo i da ćemo biti u stanju da pomognemo – kazao je Marijan Radić.

 

Foto: Dejan Ivanković

Related Post

KNJIŽEVNI SUSRET U VRTIĆU

Autor - 23/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 23. veljače 2012. – Danas je u Dječjem vrtiću „Maslačak“ organiziran susret književnika za djecu Franje Galića i…