Gradonačelnik Vinko Grgić ugostio studente Medicinskog fakulteta iz Osijeka

1571 0

NOVA GRADIŠKA, 7. prosinac 2017. – Gradonačelnik Vinko Grgić ugostio je danas u svom uredu studente Medicinskog fakulteta u Osijeku koji su došli u pratnji docneta Zorana Jukića, primarijusa i voditelj nastavne baze u novogradiškoj Općoj bolnici. Priključio im se i dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

-Osam studenata pete godine provode dio studentske prakse s područja kirurgije i srodnih grana u Općoj bolnici Nova Gradiška kao nastavnoj bazi tog fakulteta. Grad Nova Gradiška je domaćin studentima u jednom, a Opća bolnica u drugom dijelu.

Studenti prije podne imaju praksu na kirurškom odjelu, kirurškoj ambulanti i operacijskim salama, a poslije podne društvene aktivnosti potpomognute od strane Bolnice i Grada.

Nastojimo kao bolnica i kao grad biti dobri domaćini. Jako smo zadovoljni jer pokazuju visok profesionalni interes i rad na kirurškom odjelu – kazao je dr. Zoran Jukić.

Gradonačelnik Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo što se nalaze u Novoj Gradiški. Govorio je o naporima koje Grad Nova Gradiška ulaže kako bi ukupan život u njemu bio što bolji, te o brojnim događanjima koja se organiziraju tijekom godine. Naglasio je da oni nisu jedini koji dolaze u Novu Gradišku i da dolaze studenti arhitektonskih fakulteta u Zgrebu i Splitu. Pozvao ih je na prezentaciju i izložbu njihovih radova koja će se održati u subotu. Splićani, kazao je projektiraju sportsku dvoranu, a Zagrepčani „Zlatni grad“ za umirovljenike na prostoru vojarne.

-U bolnici smo primljeni neočekivano ugodno. Jako smo zadovoljni kako smo primljeni u bolnicu i grad. Docent se pobrinuo za više nego što smo se mogli nadati, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu. Upoznali smo se sa gradom, bili smo u samostanu, gledali predstavu i biti na otvaranju izložbe u Gradskom muzeju.. To su sve ugodni dodatci onome što smo imali priliku vidjeti u bolnici gdje smo stekli neprocjenjivo iskustvo koje ćemo, vjerujem, koristiti jednog dana kada postanemo doktori – kazao je u ime studenata Dario Grgurić i dodao da novogradiška bolnica ima sve što je potrebno jednom mladom doktoru kada počne radit, da je okružje jako ugodno i da bi se možda netko mogao javiti da dođe raditi u Novu Gradišku.

Dr. Josip Kolodziej je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih reakcija studenata.

– Naša Bolnica je mala bolnica, a dr. Jukić je dokaz da se i u maloj bolnici može i znanstveno i stručno napredovati. Sve što nudi jedan veći centar se i ovdje može dobiti. Posebno je značajno ono što je gradonačelnik rekao, a to je da Nova Gradiška nudi zaista lijepe uvjete za miran, dobar i kvalitetan obiteljski život. Zahvalio bi se i gradonačelniku jer zaista imamo jako dobru suradnju i podršku, a krenuli smo i u neke zajedničke projekte koje ćemo nadam se u dogledno vrijeme zajedno i realizirati.

Vi ste kroz ovih nekoliko dana vidjeli s čime naša bolnica od opreme raspolaže. Prošle godine smo uložili 7 milijuna kuna u novu opremu, a ove godine će biti i više. Nabavili smo gotovo cijelu radiološku opremu, ove godine stiže i novi CT, a dobivamo novi odjel dijalize. Kadar je taj koji daje perspektivu našoj bolnici. Imamo 75 liječnika od kojih su 22 specijalizanti, što nema ni jedna bolnica naše kategorije, s čime mogu biti ponosan. Dižemo se što se tiče opreme i mogu reći da smo u toj kategoriji najbolja bolnica u Hrvatskoj – kazao je dr. Josip Kolodziej i studentima izrazio nadu da će netko od njih doći raditi u Novu Gradišku.

Related Post