GRADSKA KNJIŽNICA DANAS:  Predstavljanje putopisne knjige Tomice Kristića „Putovanje u Međuzemlje“

269 0

NOVA GRADIŠKA, 1.  srpnja 2021. – Gradska knjižnica Nova Gradiška i Grad Nova Gradiška  u Godini čitanja  2021.   danas u 19,30 sati  u gradskoj vijećnici predstavljaju   putopisnu knjigu  Tomice Kristića „Putovanje u  Međuzemlje“ – Udisaj slobode“  uz multimedijalno predavanje Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda.

Kristić je svjetski putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40 000 km kroz 25 država i 3 kontinenta, putujući kopnenim putem gdje je koristio većinom autostop, Tomica je završio svoj Put u Novom Zelandu.

Izdao je i putopisnu knjigu “Putovanje u Međuzemlje”, a sadržaj koji se nalazi između korica će vam prezentirati kroz multimedijalno predavanje u našoj knjižnici.

“Putovanje u Međuzemlje” inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se hodajući po stazi života svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao stažist u Bollywoodu… A svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu.

Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog Puta.

Related Post

Koncert božićnih pjesama

Autor - 08/01/2018 0
Autor Ivanka Herceg NOVA GRADIŠKA – U mnoštvu prelijepih božićnih koncerata, koje su organizirala Kulturno-umjetnička društva jedan se zasigurno izdvaja,…

“Pozitiva” s umirovljenicima

Autor - 11/11/2017 0
Autor Ivanka Herceg NOVA GRADIŠKA – Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“ 10. je studenoga,…