GRADSKA KNJIŽNICA: Slikovnice i knjige za djecu na Dječjem odjelu Gradske bonice

3800 0

NOVA GRADIŠKA – Bilo je danas prijepodne  puno zadovoljstva na Dječjem odjelu Gradske bolnice Nova Gradiška. Zadovoljni su bili pedijatrica i voditeljica Dječjeg odjela  dr. Dubravka    Klobučar, ravnatelj  dr. Josip Kolodjej,  zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i ravnateljica Gradske knjižnice  Biljana Dakić. Dakako zadovoljni su bili djelatnici Gradske knjižnice i Opće bolnice, a  sigurno će biti  zadovoljna i djeca  koja se liječe na Dječjem odjelu.

Razlog zadovoljstvu je uspješna akcija  koju je i ove godine  provela Gradska knjižnica Nova Gradiška u okviru akcije Nacionalne kampanje „Čitaj mi!“  u kojoj  su Novogradiščani i drugi donatori  darivali  slikovnice i knjige za djecu, koje je  ove godine dobio  Dječji odjel novogradiške bolnice. Kako smo danas čuli neće one samo stajati u nekoj polici, već će se djeci koja su  na liječenju   čitati  i  na taj im učiniti  boravak u bolnici ugodnijim.

-Zahvaljujem ravnatelju i voditeljici pedijatrije Dječjeg odjela  na toplom prijemu i lijepim riječima upućenim nama knjižničarima na slikovnicama koje smo  donijeli.  Nadamo se  i budućoj suradnji.  Donacije su to naših učenika, posebice iz Gimnazije Nova Gradiška, osnovnih škola iz  Starog Petrovog Sela i Rešetara, te roditelja naših malih čitatelja.  Paket knjiga poslala je i  škole „Bogoslav Šulek“ iz Zagreba tako da će knjige ove godine dobiti,  Udruga slijepih i slabovidnih i Udruga „Hrabro dijele“, te  Dječji vrtić Nova Gradiška. Sretni smo da će slikovnice biti na radost i užitak čitanja  djeci koja su   odvojena od roditelja  i uljepšati im  bolničke dane u Bolnici koja je kao i Grad „Prijatelj djece“ – kazala je prof. Biljana Dakić.

-Povodom međunarodnog dana darivanja knjiga Gradska knjižnica Nova Gradiška u suradnji s Gradom odlučila je ove godine darivati knjige Dječjem odjelu novogradiške bolnice kako bi se i na taj način djeci  učinio što ljepšim i ugodnijim boravak u bolnici i kako bi im ti dani što brže prošli.

U svakom pogledu mislimo na naše najmlađe, ali i na  naše najstarije sugrađane. Ništa nam drugo ne preostaje nego voditi brigu o svim žiteljima našeg grada. Mi smo Grad „Prijatelj djece“   pa tako  planiramo  izgradnju i opremanje  više dječjih igrališta  kada to dozvole  vremenski uvjeti –   kazala je  zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

Gradskoj knjižnici Nova Gradiška i njenim djelatnicima u  ime Dječjeg odjela zahvalila se   Dubravka Klobučar. Istaknula je  doprinos koji daju da se formira biblioteka na  odjelu i na taj način kroz čitanje i druženje s knjigom  malim pacijentima umanji stres  prilikom ostanka u bolnici i   upoznaje ih s hrvatskom riječi, kulturom čitanja i navikavanja na slikovnice i knjige.

-Drago  mi je da smo na ovaj način obilježili  Dan darivanja knjiga. Očekujem da će nam se priključiti i drugi u donirati  slikovnice i knjige, a ljudi koji imaju malo više slobodnog vremena  biti spremni doći na naš odjel i povremeno se družiti s djecom i to vrijeme posvetiti čitanju. Naše osoblje će svakom djetetu koje bude na odjelu  posvetiti dio vremena  i čitati im – kazala je Dubravka Klobučar.

-U ime uprave Bolnice  zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji jer to prvenstveno znači kvalitetno  dopunjavanje vremena koje djeca na odjelu provode  bez  zdravstvenih sadržaja, nakon vizita i pretraga. Postoji dio vremena kada djeci treba zabaviti  i stoga zaista zahvaljujem na ovoj donaciji. Dogovorili smo se dr. Klobučar i ja da ćemo doći navečer i desetak minuta čitati djeci. Preporučamo se svima koji imaju volju i mogućnost za suradnju i tko god može doći dobro je došao – kazao je dr. Josip Kolodjej.

Ova lijepa akcija u okviru Nacionalne kampanje „Čitaj mi!“  održat će se na Dječjem odjelu GKNG po treći puta uz VAŠU suradnju, dragi sugrađani!
Slikovnice i knjige za djecu možete donijeti na Dječji odjel GKNG, Relkovićeva 4, prizemlje zgrade Doma kulture. Naši telefoni: 035/330-041 i 035/330-042.
Radujemo se Vašem velikom srcu i zahvaljujemo na svim darovanim i prikupljenim slikovnicama i knjigama za djecu prošle i pretprošle godine koje smo poklonili Dječjem vrtiću NG, Udruzi za autizam NG, a ove godine slikovnice i AV-građa  bit će  darovana  Dječjem  odjelu  Podružnice gradske  bolnice Nova Gradiška  u srijedu, 15.02. uz predstavnicu  našeg Grada-PRIJATELJA DJECE, gđu Vesnu Đapić) i predstavnike  Bolnice.

HVALA VAM! AKCIJA SE NASTAVLJA DO KRAJA VELJAČE.
Vaša GKNG

Related Post

POTPISAN NOVI UGOVOR

Autor - 27/02/2015 0
SLAVONSKI BROD, 27. veljače 2015. – Brodsko-posavska županija, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, a u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca…