OPASNO I NEODGVORONO PONAŠANJE: Ručni bacač raketa odbačen na smetlište

504 0

Policija podsjeća građane na aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje policiji mogu dragovoljno bez sankcija predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo)

SLAVONSKI BROD – U Slavonskom Brodu, dana 30. lipnja, u 9.10 sati, na odlagalištu smeća u Slavonskom Brodu, zaposlenik gradskog komunalnog poduzeća, prilikom izvođenja radova pronašao je odbačeni ručni bacač raketa M80 (64 mm).
Također jučer, u 9.45 sati, u Slavonskom Brodu, unutar gradske tvrđave, prilikom obavljanja radova iskopavanja, zaposlenik zagrebačke tvrtke za Istraživanje i eksperimentalni razvoj u društvenim i humanističkim znanostima, upravljajući radnim strojem, na dubini oko jedan metar, iskopao je topničko zrno (cal. 76 mm).
Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su na siguran način ručni raketni bacač te topničko zrno, koje su isti dan uništili na siguran i kontroliran način.
Policija podsjeća građane na aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo). Ujedno upozoravamo građane da ne odbacuju ubojita sredstva u smeće ili ostavljaju na drugim javnim ili privatnim površinama (šumama, kanalima i sl.), kako ne bi došlo do neželjenih stradanja i tragedija. Pozivamo građane koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, da pozovu policiju na broj 192, te ne donose oružje sami zbog opasnosti pri transportu. Policijski službenici će potom doći na mjesto pronalaska ili kućnu adresu te na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

Related Post