GRADSKO VIJEĆE – PRODUBLJUJE SE KRIZA IZMEĐU GRADA I ŽUPANIJE

1438 0

Zbog kritiziranja rada Bolnice ravnatelj dr. Zoran Jukić smjenio zamjenicu gradonačelnika dr. Ljepšu Rakas – Vujčić

NOVA GRADIŠKA, 6. srpnja 2010. – Aktualni sat i pitanja vijećnika bili su opet najzanimljiviji dio sjednice gradskog Vijeća. I ova je sjednica potvrdila da odnosi između gradske i županijske vlasti nisu

dobri. Koplja su se opet lomila oko Opće bolnice Nova Gradiška, ovaj put zbog smjene zamjenice gradonačelnika dr. Ljepše Rakas-Vujčić od strane ravnatelja dr. Zorana Jukića, a zbog njenog kritiziranja rada u Bolnici na prošloj sjednici. Dr. Jukića, koji je i član gradskog Vijeća, nije bilo na ni na ovoj sjednici, kako je kazao SDP-ov vijećnik Mirko Golovrški, već deveti puta, pa nije bilo ni njegovog očitovanja na optužbe, kao ni na prošloj sjednici. Loše odnose Grada i Županije potvrdilo je i pitanje Dinke Matijević vezano za nepravilnosti koje je revizija utvrdila u „Slavči“ i zapošljavanje u Bolnci njenog bivšeg direktora.

Gradonačelnik traži odgovornost

 – Treba biti smiren i smireno odgovoriti na ovu provokaciju koja je došla iz Bolnice zbog toga što je ravnatelj bolnice donio takvu odluku, a na čelu Upravnog vijeća je župan. Ako je to politika koja se vodi na nivou Županije i na nivou Bolnice onda je mislim da se ta gospoda jako varaju. Bez sistematizacije i bez ičega tako postupati prema djelatniku koji je izuzetno cijenjen od svih građana, dakle kome su građani dali povjerenje da može biti zamjenica gradonačelnika, mislim da nije prihvatljivo. Zato predlažem Gradskom vijeću da od ravnatelja i župana traži mišljenje zašto su takav potez povukli. Tražimo i odgovnost jer bolnicu nije gradila Županija, već građani grada Nove Gradiške. Takav odnos i takvo ponašanje, da istovremeno u bolnicu zapošljavamo kadrove protiv kojih se podnosi krivična prijava (bivši direktor „Slavče“), a s druge strane šikanira kadrove cijenjene od branitelja do ostalih građana. Pitam se radi čega, radi nekakve političke opredjeljnosti. Ja sam oštro protiv toga – kazao je gradonačlenik Josip Vuković.

Svirat će nam neki novi Radio

 Zanimljivo pitanje vezano za nastavak slučaja radio postaja postavio je Dubravko Gubić (SDP) upitavši kako se postupilo po zaključcima Vijeća s prošle sjednice. Odgovorio je Zlatko Zebić i kazao da je sam Rajko Aleksić direktor radio postaje podnio zahtjev Trgovačkom sudu za pokretanje stečajnog postupka. Nezvanično, oko Radio postaje se slažu karte. Trebala bi se imenovati nova uprava i utvrditi odgovornost. Dr. Dražen Oršulić (HDZ) je od gradonačelnika zatražio izvješće o radu u proteklih godinu dana i od gradonačenika dobio odgovor da će ga dobiti. Gradonačlenik se složio s njegovim zahtjevom da se riješi problem teških strojeva i mehanizacije Vodoprivrede u Ulici kralja Krešimira. Gradonačlenik se složio i s zahtijevom dr. Ane Subić (HDZ) da se uredi prostor Industrijskog parka, koji je zarastao u korov, a ona ga nazvala pustopoljanom. Od gradonačlenika se moglo doznati da će se od komunalnog inspektora zatražiti da nadzire i postupke tvrtki u narušavanju komunalnog reda, a ne samo da gleda gdje građani odlažu drva.

 Ana Subić                               Dražen Oršulić  

 

Raskid koncesije s Parkomom

 Romanu Muzulović (HDZ) je zanimalo što je s dugom koji prema Gradu ima tvrtka Parkom i da li se s tom tvrtkom priprema prekid koncesije. – Unatoč sporazumu koji smo potpisali s tvrtkom Parkom oko izmirenja dugovanja njihov dug je danas 316,000 kuna. U dnevnom redu današnje sjednice je i donošenje odluke o koncesijama, mogućnosti raskidanja ugovora i prenošenja te djelatnosti na komunalnu djelatnost. Definitivno idemo na raskidanje ugovora o koncesiji. Pokrenuli smo ovrhu što se tiče naplate. Međutim ugovoru koji je sklopljen trebamo pažljivo pristupati jer su predviđeni veliki penali i ne želimo prekršiti ni jednu pravnu radnju u našim odnosima. Namirenje dugovanja Parkoma ide kroz ovrhu na njihovu imovinu. Kao gradonačlenik sam jako razočaran s tim što je sve napravljeno sa „Slavčom“ i na koji je način ona osiromašena sa svim djelatnostima koje je mogla obavljati za ovaj grad – kazao je gradonačelnik Josip Vuković.

Mirko Golovrški                                 Romana Muzulović  

 

Otporni komarci

 Zorana Starčevića (SDP) zanimalo je što je s tretiranjem komaraca. Kako se moglo čuti od Davora Rukavine, direktora Komunalnog poduzeće „Slavča“, prvo tretiranje nije bilo najuspješnije pa se čeka pogodno vrijeme za drugo tretiranje. O nekim temama sa sjednice Vijeća pisati ćemo narednih dana. O gospodarstvu naprimjer, koje iz godine u godinu sve više tone, a broj nezaposlenih se povećava. O stanju u komunalnom poduzeću „Slavča“ , koje bi, kako reče njegov sadašnji direktor Davor Rukavina, da nije Grada već davno trebalo propasti.

Dinka Matijević                              Zoran Starčević  

 

Josip Vuković

 

 

Related Post

NOVA DJELASTNOST SLAVČE

Autor - 12/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 12. rujan 2012. – „Slavča“ je danas počela sa otkupom metalnih sekundarnih sirovina (metali) na deponiji komunalnog otpada…