GRGIĆ, KIKIĆ, RAKAS-VUJČIĆ: Završila je teška, naporna i vrlo uspješna godina

2754 0

Godinu ćemo završiti potpisivanjem ugovora o primopredaji DING-a i  dokumenata bitnih za Vodovod zapadna Slavonija i  Industrijski park.  Rješavamo probleme  Grada koji se vuku godinama – kaže  gradonačelnik Vinko Grgić

 

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 29.  prosinca  2017. – Tradicionalno uoči blagdanskog domjenka SDP  organizira konferenciju za novinare.  Analizirajući godinu na isteku, predsjednik GO SDP-a  i gradonačelnik Vinko Grgić,  dopredsjednik i predsjednik Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Franjo Kikić, te  predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas-Vujčić, imali su se čime  pohvaliti.  Kako   su  istaknuli   bila je to za SDP  najuspješnija godina do sada, Vinko Grgić je nadmoćno u prvom krugu dobio povjerenje  za još jedan  mandat gradonačelnika, a lista SDP-a  nadmoćno je pobijedila i osvojila 10  vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću.

Teška, naporna  u uspješna godina

– Završila je jedna teška i naporna godina, ali i vrlo uspješna po svim kriterijima. Na izborima smo polučili najbolje rezultate dosad. Hvala svim našim simpatizerima i građanima koji su nam dali glas. Jako puno smo radili i praktično sve što smo obećali u kampanji smo i napravili. Uz  onih 77 stvari  koje smo obećali napravili smo barem još 10 novih.

Godinu ćemo završiti potpisivanjem ugovora o primopredaji DING-a, potpisivanjem dokumenata bitnih za Vodovod zapadna Slavonija, riješili smo Industrijski park.  Rješavamo probleme unutar grada koji se vuku godinama.  Rješavamo ih sa znanjem  i iskustvom, srećom i slučajnošću. Dali smo puno od sebe.   Što se mene tiče ulazim u novu godinu  prvenstveno zadovoljan, jer smo napravili puto toga, to se sve vidi i  to je najvažnije.

Slijedi godina investicija i  milijunskih ulaganja

Bez obzira što volimo ono što se događa u parku i dječjim igralištima,  centru grada i ulicama,   prvi prioritet  našeg rada je gospodarstvo. Nemoguće je promjene   napraviti preko noći pa da ste i mađioničar, jer  treba graditi takav sustav koji će privući nove investitore. Najavio sam  na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća da bi sljedeća godina mogla biti godina Industrijskog parka. Klima oprema kreće s investicijom preko sto  milijuna kuna, krenuli smo s investicijom Tehnološkog parka od 29 milijuna kuna, kandidirali smo još nekoliko projekata, jedan je  preko sto milijuna kuna, 6 do 7 milijuna kuna su projekti infrastrukture.  Napravili smo  potrebne radnje  vezane za prostorno planiranje  u okolici Industrijskog parka.   Kreće natječaj za pročistač otpadnih voda  vrijedan oko  40 milijuna kuna , reciklažno dvorište  u  vrijednosti oko 6 milijuna kuna, kreće se s regionalnim centrom za gospodarenje otpadom  u vrijednosti  140 milijuna kuna.To je sve izgledno.  Realizacijom  će se  otvorit će se radna mjesta što nam jer prioritet za zapošljavanje i ostanak mladih.

Uz posao mladima treba osigurati i prihvatljiv društveni život

Mladima smo omogućili da kupe građevinske  parcele za 10 posto investicije, da sagrade kuću i plate  građevinsku dozvolu za kunu po kubiku i osigurali infrastrukturu. Imamo možda najbolji program za novorođenu djecu od dvije, tri i pet tisuća kuna.  Mnogi kažu da daju puno  više, ali u razdoblju od 10 godina. Doveli smo u naš grad jako puno sadržaja.  U 2017. godini oko 540.000 kuna osiguravamo za rad  udruga,  sportašima  1.350.000 kuna, najviše do sada.  Ulažemo napore da  mladi dobiju posao,  izgrade dom i imaju prihvatljiv  društveni  život – kazao je Vino Grgić.

Odluke važne za razvoj gospodarstva i mlade

-Izuzetno sam zadovoljna ovom godinom. Ovo je bila izborna godina, 8. lipnja smo imali konstituirajuću sjednicu  Gradskog vijeća, 8. prosinca svečanu sjednicu   u povodu Dana grada, a između šest radnih sjednica. To  izuzetno dobro i na svakoj sjednici  je bio kvorum. Mislim da je suradnja vijećnika bila jako dobra, da su donesene odluke koje će se u budućnosti pokazati  kao izuzetno važne za razvoj gospodarstva garda Nova Gradiška i otvaranje  novih radnih mjesta, zapošljavanje naših ljudi i zaustavljanje iseljavanja iz Slavonije, a time i iz Nove Gradiške – kaže dr. Ljepša Rakas-Vujčić.

Najuspješnija  godina za SDP

Ova godina  je jedna od najuspješnijih za novogradiški SDP. Naš predsjednik Vinko Grgić uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu na lokalnim izborima. Naša lista osvojila je deset vijećničkih mjesta  u Gradskom vijeću  i uvjerljivo je najuspješnija lista tako da imamo većinu u Gradskom vijeću. Mogu slobodno reći na kraju 2017. godine da smo najjača politička opcija u Novoj Gradiški. To je  velika čast i velika  odgovornost. U 2017. godini smo bili svjedoci da je grad postao veliko gradilište, da se puno gradilo    i puno toga napravljeno na uređenju naselja i da grad na karaju 2017. godine izgleda puno ljepše.

Veliki su napori uloženi  u stvaranju uvjeta za razvoj gospodarstva,  poboljšani su i osigurani   uvjeti  za rad gradske uprave  i gradskih ustanova. Napravili smo ove godine  dvije bitne stvari. To je pripajanje društva  „Slavča“  Vodovodu zapadna Slavonija, a druga je izlazak Grada iz vlasničke strukture DING-a. Prvi korak je učinilo Gradsko vijeće, a na potezu je izvršna vlast. Zadovoljni smo učinjenim i u novu godinu ulazimo sa novim projektima i još većim zalaganjima za razvoj gospodarstva – kazao je Franjo Kikić.

 

Related Post

Nova kampanja Hrabrog telefona

Autor - 09/01/2018 0
Hrabri telefon sluša kao da je svaki problem najveći. Započela nova kampanja Hrabrog telefona kojom želi potaknuti mlade da progovore…