HAK I AUTOKLUB NOVA GRADIŠKA

1224 0

NOVA GRADIŠKA, 5. svibnja 2016. – Hrvatski autoklub provodi nekoliko tradicionalnih kampanja koje za cilj imaju podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu koje su dio događanja vezanih za

podizanje razine cestovne sigurnosti. Sve kampanje, pa tako i preventivno – sigurnosni projekt “Vidi i klikni”, dio su misije HAK-a i koncepta cjeloživotnog učenja o prometu i odgajanja za sigurno sudjelovanje u prometu. Ideja projekta “Vidi i klikni” je -UČENJE KROZ ČINJENJE. Problem malih pješaka-djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u automobilu kao putnika. Ciljevi su djecu u dobi od 6 do 7 godina naučiti prepoznati i vidjeti opasnost u prometu te kako ih učiniti vidljivima za vozače.

HAK je u suradnji s Auto klubom Nova Gradiška 4. svibnja proveo edukativnu akciju “Vidi i klikni” namijenjenu najmlađima, osnovnoškolcima u gradskoj OŠ Ljudevita Gaja, 5. su svibnja u OŠ “Mato Lovrak”, a u petak, 6. svibnja interaktivna radionica bit će upriličena i za polaznike Dječjeg vrtića NG.

 

-I ovu smo korisnu aktivnost spremno prihvatili, a provedena je na djeci vrlo prihvatljiv način. U radionici su sudjelovali i naši učenici posebnih odjela, kao i prvašići- rekla nam je Blagica Pečnjak, ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja.

 

Interaktivnu radionicu vodila je Andrijana Šimunec, stručni suradnik za preventivne poslove u Hrvatskom auto klubu, a u provedbi je sudjelovala i Sanja Markolović iz novogradiškog Auto kluba. Podsjetila je kako se sudjelovanje roditelja postiže tako što djeca dobivaju bojanku-slikovnicu koja predstavlja žalbu djeteta upućenu roditeljima kako bi oni postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi i neprikosnoveni primjer djeci i glavni doprinos sigurnosti na cestama.

Related Post

ZLATOM VEZENO

Autor - 27/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Naziv je radionica zlatoveza koje su počele 25. kolovoza u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“…