Uspješno održan 17. međunarodni oldtimer susret

2406 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Kao i dosadašnjih godina, novogradiški Oldtimer klub “Classic 99” pokazao se izvrsnim organizatorom i domaćinom Međunarodnog susreta vlasnika starodobnih vozila uz pokroviteljstvo grada Nova Gradiška, Turističke zajednice, Auto kluba Nova Gradiška i općina Vrbje i Rešetari.

Oko 150 sudionika ovogodišnjeg susreta iz RH, Slovenije i BIH okupilo se u dvorištu bivšeg “Remonta” i tom prigodom razgledalo postav eksponata budućeg Tehničkog muzeja. Uslijedila je izložba oldtimer vozila, automobila i motocikala na središnjem gradskom trgu na kojemu se okupio zavidan broj posjetitelja i zaljubljenika u “stare ljepotane”.

Najstariji među automobilima bio je i ove godine “Pacard” iz 1937. vlasnika dr. Ivana Bagarića, a među motociklima DKW iz 1943. vlasnika Eugena Prpića, članova Kluba domaćina.

Prilikom otvorenja 17. međunarodnog oldtimer susreta okupljenima je dobrodošlicu poželio i zahvalio sudionicima i pokroviteljima Krešimir Knežević, predsjednik “Classica 99”, a potom ih je otvorio novogradiški gradonačelnik Vinko Ggić. Zahvalio je Oldtimer klubu i svim njegovim članovima na entuzijazmu i ljubavi prema starim vozilima, ali i na velikom trudu i aktivnostima za otvorenje Tehničkog muzeja te dodao kako je to izvrstan način očuvanja i promocije tehničke baštine i kulture našega grada i kraja u čemu im Grad daje potporu. Otvorenju je bila nazočna i direktorica TZ Dinka Matijević, koja nam je u razgovoru potvrdila kako uvijek podupiru, prema svojim mogućnostima, ovaj Klub i njegove vrijedne članove, koji, kako je istaknula, obogaćuju i sadržaje turističke ponude grada. – Vrijedan doprinos Oldtimer klub daje i drugim svojim, sada već prepoznatljivim manifestacija, kao što je biciklijada na starim biciklima, kao i izložbe kojima obogaćuju i “Noć muzeja”- naglasila je, među ostalim Matijević.

Otvorenje oldtimer susreta i ove su godine oplemenili svirkom i domaćom pjesmom članovi orkestra Udruge umirovljenika Grada Nova Gradiška

Za sudionike Susreta upriličena je i organizirana posjeta Gradskom muzeju Nova Gradiška, gdje im je domaćin bila ravnateljica, dr. Marija Mihlajević.

U poslijepodnevnim satima u ljepoti oldtimer vozila uživali su i mještani općine Vrbje, domaćinski ih je dočekao i načelnik Igor Jurišić, a ugostili i u Kušaonici domaćeg piva na OPG-u Bošnjak u Sičicama. Put su nastavili do Drežnika u općini Rešetari, a potom se vratili u Novu Gradišku gdje je druženje nastavljeno u Hotelu “Kralj Tomislav”. (Foto: I. Herceg, Moca)

Related Post

BICIKLIJADA

Autor - 27/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2014. – Na inicijativu Dječjeg Gradskog dječjeg vijeća koje djeluje pri DND-u NG 26. travnja je…